Prins Phillip bryder tavsheden: Udsender særligt vigtigt budskab

I 2017 lod prins Phillip sig pensionere. Foto: Shutterstock
Han er godt nok trådt tilbage fra offentlighedens søgelys, men nu sender prins Phillip alligevel en stor tak til alt det personale, som hver dag kæmper mod corona.

Mest læste i dag

Den britiske prins Philip har officielt trukket sig tilbage, men disse tider er alt andet end sædvanlige, derfor kommer prinsen nu med en af de officielle udmeldelser, der er langt imellem. 

Det er tre år siden, at hertugen af Edinburgh trak sig tilbage fra sine officielle pligter. Det burde ikke være så opsigtsvækkende, da prinsen har rundet de 98 år, dermed må han siges at have taget sin tørn for det engelske kongehus. Nu ser han dog en indsats ude i samfundet, der er så prisværdig, at hertugen selv er nødt til at rose den. 

Det skriver prinsen i en udtalelse, som er blevet bragt på det engelske kongehus' kontier på sociale medier. 

"Da vi nærmer os Verdensimmuniseringsugen (World Immunization Week), ønsker jeg at anerkende det vigtige og presserende arbejde, som så mange udfører netop nu for at tackle pandemien; De som arbejder i de medicinske og videnskabelige erhverv, på universiteter og forskningsinstitutioner. Alle er de forenet i arbejdet med at beskytte os mod Covid-19."

Takker nøglemedarbejdere

England har været rigtigt hårdt ramt af coronavirussens første bølge. Både høj og lav i det engelske samfundet er blevet smittet med virussen, som har sendt mange på hospitalet. Landets premierminister, Boris Johnson, har bl.a. været indlagt på en intensivafdeling, hvor en repsirator måtte hjælpe politikeren, da han blev smittet af virussen. 

Prins Phillips egen søn, prins Charles, er ligeledes blevet smittet, så prinsen måtte gå i karantæne sammen med sin hustru hertuginde Camillla. Det engelske kongehus har altså haft virusudbruddet helt inde på livet. 

"'På vegne af os, der forbliver sikre i vort eget hjem, ønsker jeg at takke alle nøglemedarbejdere, der sikrer vores livs infrastruktur fortsætter; både personalet og de frivillige, der arbejder med fødevareproduktion og distribution, dem, der holder post- og leveringstjenester i gang, og dem, der sikrer affaldet fortsat indsamles," skriver prins Phillip i takkebrevet. 

 

Anbefalet til dig