Reagerer nu på dyster udvikling: "Foruroligende"

17/9/20 13:00

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Udviklingen går i den forkerte retning.

Torsdag deler verdenssundhedsorganisationen WHO en dyster forudsigelse på et pressemøde. Mødet omdrejningspunkt var de seneste ugers tiltagende coronasmitte, der har fundet sted på tværs af Europa. Her kom organisationen med en række gode råd til, hvordan landene skal forholde sig. Samtidig understregede WHO også, at befolkningen selv har ansvaret for, hvordan epidemien udvikler sig.

"I juni nåede smitteudbredelsen bunden, men nu er den steget igen og har taget ny fart. Europa må blive ved med at presse igen. Vi har bekæmpet coronavirus tidligere, og vi kan bekæmpe det igen," udtaler Hans Kluge, der er chef for den europæiske gren af verdenssundhedsorganisationen.

Det er nemlig ikke kun i Danmark, at antallet af smittede personer stiger dag for dag. Det er også tilfældet i en hel række andre europæiske lande. 

Næstflest smittede danskere nogensinde

Torsdag er der eksemplvis konstateret 823 nye smittede i Danmark. Det tal stammer fra de seneste to døgn, da en teknisk fejl forhindrede Statens Serum Institut i at offentliggøre tallene onsdag. Det seneste døgn er 453 smittet. Ifølge Statens Serum Institut har de seneste 24 timer været det døgn nogensinde, hvor næstflest er blevet smittet her i landet. 

WHO forventer, at der sidst på året vil ske en stigning i antallet af daglige dødsfald blandt mennesker, der er smittet med coronavirus. Det fortalte Hans Kluge tidligere i denne uge. Det skete på baggrund af, at søndag - ifølge WHO - var den dag, hvor der er registreret den største stigning i antallet af coronatilfælde på verdensplan. På et døgn blev 307.930 mennesker bekræftet smittet med virussen, fortæller nyhedsbureauet AFP.