Så meget vand skal du drikke for at forbrænde fedt på maven

Af: Thea Andersen

|

08/01/2024

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Eksperter afslører, hvor mange glas vand, du dagligt skal drikke, for at forbrænde fedt på maven.

Mest læste i dag

Efter nytår vender mange tilbage til fitnesscentret og fylder deres køleskab op med ekstra grøntsager, men ifølge eksperter kan noget så simpelt som at drikke mere vand gøre en betydelig forskel.

Det skriver Mirror.

Ifølge Bupa, et britisk multinationalt sygeforsikrings- og sundhedsselskab, er øget mavefedt forbundet med en række alvorlige helbredsproblemer såsom hjerteanfald og slagtilfælde, forhøjet blodtryk og søvnapnø.

Maya Aboukhater, senior specialist-diætist ved Cromwell Hospital, udtalte:

"Selvom man har en sund vægt i forhold til højden, kan enhver have dyb fedt omkring deres indre organer. At spise frugt, grøntsager og sunde fedtstoffer såsom dem, der findes i Middelhavskosten, kan hjælpe dig med at forblive sund og forhindre opbygningen af ​​mavefedt."

At drikke blot seks til otte glas vand hver dag kan hjælpe med at forbrænde mavefedt.

At erstatte sportsdrikke og sukkerholdige drikkevarer med vand kan gøre en betydelig forskel for din vægt og generelle helbred. NHS rapporterer, at du bør drikke seks til otte kopper væske om dagen - det inkluderer te, kaffe og en kop suppe.

En talsperson for NHS sagde: "NHS anbefaler, at vi drikker 6–8 glas vand om dagen, og nøglen er at begynde at drikke om morgenen og fortsætte regelmæssigt i løbet af dagen. Dette behøver ikke at blive indtaget som rent vand og kan inkludere fedtfattig mælk og/eller drikkevarer med lavt sukkerindhold eller sukkerfrie drikkevarer såsom sukkerfattige safttyper, te og kaffe."

Tegn på dehydrering er synlige i farven på vores urin, tilføjer NHS. Mørk og stærkt lugtende urin er et tydeligt tegn på dehydrering og kan bruges som en god indikator for, at vi skal drikke mere.

Mindst fem stykker frugt og grøntsager samt bønner, fisk, æg, små mængder af umættede fedtstoffer såsom olivenolie og fedtfattige mejeriprodukter eller sojadrikke kan også hjælpe med at forbrænde mavefedt.

Anbefalet til dig