Sådan mindsker du dit barn skærmtid

Af: Ida Hansson

|

30/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Børn sidder mere- og mere foran skærmen, så her er der en guide til, hvordan du kan få dem til at bruge lidt mindre tid foran fjernsynet.

Mest læste i dag

Hvordan påvirker for meget skærmtid et barns helbred, og hvilke skridt kan forældre tage for at skære ned på det? Det er der sikkert mange forældre, er spørger sig selv om.

”Jeg tror, ​​det kan have en fysisk indflydelse på mange forskellige måder. Hvis børn ser skærmtid i lang tid, vil de være mere stillesiddende. De vil ikke bevæge sig så meget, så mindre fysisk aktivitet og motion," forklarede Noah Schwartz, læge ved Cleveland Clinic Children's.

"Vi ved, at skærmtid påvirker søvnen i høj grad. Der har været en masse undersøgelser, der viser, at skærmtid kan påvirke børns akademikere," tilføjede han.

Ifølge Dr. Schwartz bør børn ikke scrolle gennem deres telefoner før sengetid, fordi det er en stimulerende aktivitet, der holder dem vågne. Han anbefaler ingen skærmtid mindst en time før sengetid. Det skriver Newsroom.

For at skære endnu mere ned på skærmtiden kan forældre lave skemaer for, hvornår telefoner ikke er tilladt- som for eksempel under middagen.

En anden simpel ting, forældre kan gøre, er at slukke for tv'et, hvis ingen alligevel ser med. Dr. Schwartz sagde, at børn altid vil synes, det er tid til at se tv, hvis det konstant er tændt som baggrundsstøj.

Frem for alt er det afgørende for forældre at være et eksempel på sund brug af skærmtid, som deres børn kan følge. Børn gør altid som forældrene gør - ikke hvad forældrene SIGER at børnene skal gøre.

"Jeg tror først og fremmest, at forældre skal gå foran som et godt eksempel. Hvis dine børn ser dig på din telefon, så vil de være på deres telefon. Hvis du sidder ved middagsbordet, og du scroller på mobilen, så holder de øje med dig. Børn er svampe, og de absorberer deres miljø. De følger, hvad de ser," sagde Dr. Schwartz.

Han opfordrer forældre til at deltage i deres barns skærmtid så meget som muligt for at gøre aktiviteten mere interaktiv.

Han understreger, at det især er vigtigt for forældre at se indhold med yngre børn, så de kan hjælpe med at forklare, hvad der foregår, og give et uddannelsesmæssigt udbytte.

Anbefalet til dig