Sexterapeut forklarer: Så ofte bør du have sex med din partner

11/08/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Har du nogensinde undret dig over, hvor meget sex det er "normalt" at have, når man er i et forhold?

Mest læste i dag

Har du nogensinde spekuleret på, om mængden af ​​sex, du har, er normal? Det er helt naturligt at have usikkerhed omkring, hvor meget sex du og en partner dyrker.

Men det er vigtigt at huske på, at hvert forhold er forskelligt med forskellige seksuelle behov.

Mere sex er ikke altid lig med et bedre forhold. I stedet kan fokus på kvaliteten af ​​sex, din forbindelse med en partner og hvad der er bedst for dit forhold gøre jeres bånd stærkere.

Hvor ofte skal par have sex?

Der er ikke noget rigtigt svar på, hvor ofte du skal have sex - kun hvad der føles rigtigt for dit forhold eller sexliv.

En undersøgelse fra 2017 offentliggjort i Archives of Sexual Behavior undersøgte den seksuelle adfærd hos lidt over 26.000 mennesker fra 1989 til 2014. Den fandt ud af, at den gennemsnitlige voksen har sex 54 gange om året, eller i gennemsnit cirka en gang om ugen. Det skriver Insider.

Den fandt også, at for ægtepar var antallet næsten det samme - 51 gange om året. Hyppigheden ændrede sig dog afhængigt af alder: 20-årige rapporterede at have sex omkring 80 gange om året, hvorimod tallet falder til 20 for 60-årige.

Det er også vigtigt at bemærke, at "sex" er et bredt begreb, der omfatter mange seksuelle handlinger. Derfor kan definitioner variere fra person til person.

En gang om ugen kan være gennemsnittet, men det betyder ikke nødvendigvis, at det er den rigtige mængde sex til alle forhold.

"Jeg har arbejdet med par, der ville hævde, at en gang om ugen er for meget, og andre, der ville sige, at det ikke er nær nok," siger Stefani Goerlich, en autoriseret socialrådgiver og sexterapeut.

Hvert par bestemmer mængden af ​​sex, der er det rigtige for dem at have - et tal, der kan ændre sig, efterhånden som deres forhold fortsætter.

Men hvis du er utilfreds med mængden af ​​sex, du og din partner har, kan visse faktorer være skylden

"Sex er en multidimensionel oplevelse. God sex er mentalt, fysisk og følelsesmæssigt," siger Stefani Goerlich. Derfor er sex påvirket af ens mentale og fysiske helbred.

Eksempler på eksterne faktorer, der påvirker dig eller din partners sexliv omfatter:

  • Stress - generelt eller om forholdet

  • Ændringer i kroppen på grund af aldring og helbredsproblemer

  • At falde ind i en rutine, der er blevet kedelig

  • At have travlt med børn, familie og/eller karriere

  • Ikke føler sig godt tilpas ved at kommunikere med hinanden

  • Ikke føle sig set eller hørt af sin partner

Anbefalet til dig