Skønhedsrutiner boomer på sociale medier: Kan have alarmerende konsekvenser for dit barns hud og sundhed

Af: Mie M.B

|

29/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den alarmerende tendens kan føre til dybere, psykiske problemer

Mest læste i dag

I en verden hvor sociale medier dikterer skønhedsidealer, står forældre over for en ny udfordring: tweens og unge teenagere, der eksperimenterer med skønhedsprodukter beregnet til voksne. Denne tendens, drevet af ønsket om at efterligne influencere på sociale medier, fører nu til alarmerende konsekvenser for børnenes hud og psykiske sundhed. Det skriver CNN.

Jodi Ganz er doktor og dermatolog og hun har observeret en stigning i antallet af 9-13-årige, der søger kosmetiske konsultationer. Disse børn, ofte omtalt som "Sephora-børn" på sociale medier, investerer i dyre hudplejeprodukter uden at forstå de potentielle risici. 

Problemet forstærkes af, at mange skønhedsprodukter indeholder ingredienser som retinoler, eksfolierende syrer og vitamin C, der kan skade den umodne hudbarriere hos børn. "Når du er 9 år gammel, er hudbarrieren ikke fuldt dannet. Den er ikke beregnet til at håndtere den slags ingredienser," forklarer Jessica Weiser, en dermatolog fra New York.

I Danmark fortæller holistisk hudterapeut Tina Lykkegaard fra det danske firma Ren Lykke til Nyheder24, at hun er bekendt med denne tendens gennem mange år i branchen. “Jeg ser stadig mange unge, som har en meget sensitiv hud, fordi vi over-gøre hudpleje generelt. Vi hjælper gerne med at vejlede forældre til deres børn på eks. 9 år, men da de ofte ikke har en udfordring, så kommer vi heller ikke med så mange produkter. Så er det mere om et produkt er sikkert nok at bruge rent ingrediensmæssigt, som jeg går meget op i,” fortæller hun.

Hendes firma modtager ofte henvendelser fra forældre vedrørende hudpleje til deres børn, men det handler i langt højere grad om behandling af en decideret hududfordring som eks. eksem end det handler om hudplejerutiner til deres børn.

“Vi laver individuelle vurderinger på vores henvendelser og hjælper gerne på forskellige problemer, hvor vi anbefaler konkrete produkter til den enkelte problematik. Generelt vejleder vi til at anvende fugt og gode fedtstoffer i en kombination,” uddyber Tina Lykkegaard.

Anbefalet til dig