Skræmmende tendens: Flere og flere testes nu positive for coronavirus for anden gang

Sundhed
I Sydkorea undersøger man hvorfor personer bliver testet positive anden gang. Foto: Shutterstock
Hele fundamentet for det, der kaldes flokimmunitet, hvor en befolkningsgruppe bliver immune overfor en sygdom, er at man ikke kan smittes med sygdommen efter man har haft den én gang. Undersøgelser fra Sydkorea sår lige nu tvivl om, hvorvidt det er tilfældet for coronavirus.

Mest læste i dag

Søndag har Sydkoreas Disease Control and Prevention (KCDC) registreret endnu 16 personer, der er blevet erklæret raske, der nok engang er blevet testet positiv for coronavirus. 

I alt er 179 personer testet positive i Sydkorea efter de er blevet erklærede raske. De 179 personer er en del af de i alt 8.042 personer, der er erklæret raske i Sydkorea efter covid-19-sygdom. Det har direktøren for KCDC, Jung Eun-Kyeong, fortalt ved en pressebriefing.

Det er i øjeblikket uklart, hvorfor patienter testes postive igen De fleste eksperter anser det for usandsynligt, at man kan smittes igen efter at have haft sygdommen. Derfor anses det mest sandsynlige scenarie, at der er problemer med testene, eller der er forskellige mængder af viralt RNA i kroppen, som kan forklare, hvorfor testene det ene øjeblik er negative og det næste er positive.

Sydkorea går i gang med en større epidemiologisk undersøgelse for at finde årsagen, sagde Jung til pressebriefingen.

Blandt alle de tilfælde, der har testet positivt, udgjorde patienter i 20'erne det højeste antal med 41 tilfælde (22,9%), efterfulgt af patienter i 50'erne, med 32 tilfælde (17,9%).

De fleste af disse tilfælde, hvor en person testes positiv igen sker efter et gennemsnit på ca. 13 dage efter frigivelse fra karantæne. Der er ingen alvorlige sygdomstilfælde iblandt de personer, der testes positive for anden gang.

 

Anbefalet til dig