Slip af med ølmaven: Spis denne ret 3 gange om dagen

Af: Mie M.B

|

31/01/2024

Sundhed
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Udover at tabe sig reduceres risikoen ligeledes for udvikling af type 2 diabetes

Lige nu læser andre også

Den traditionelle koreanske fermenterede grøntsagsret, Kimchi, er nu blevet centrum for et nyt studie, der tyder på, at op til tre portioner om dagen kan reducere mavefedt og potentielt nedsætte risikoen for type 2 diabetes. Undersøgelsen, gennemført af forskere fra Chung Ang Universitetet i Sydkorea, omfattede over 100.000 deltagere og giver ny indsigt i forbindelsen mellem kost og sundhed. Det skriver Dailymail.

Kimchi, som ofte indeholder ingredienser som kål, er kendt for sine sundhedsmæssige fordele, herunder fordøjelsesregulering og hukommelsesforbedring. Forskerne fandt, at mænd, der spiste tre portioner kimchi dagligt, var mindre tilbøjelige til at være overvægtige og havde mindre abdominalt fedt, en type fedt, der anses for at være særligt risikofyldt i forhold til udviklingen af type 2 diabetes.

Undersøgelsen, som involverede deltagere over 40 år fra Health Examinees-studiet, undersøgte miljø- og genetiske risikofaktorer for kroniske tilstande. Deltagerne rapporterede deres indtag af forskellige fødevarer, herunder kimchi, som blev defineret i tre kategorier: kålkimchi, radisekimchi og vandkimchi.

En opsigtsvækkende opdagelse var en "J-formet" kurve i resultaterne, hvilket indikerer, at et moderat forbrug af kimchi var forbundet med lavere forekomst af overvægt, mens et overdrevent forbrug så en stigning i overskydende fedt. Forskerne observerede, at op til tre daglige portioner kimchi var forbundet med en 11 procent lavere sandsynlighed for overvægt sammenlignet med et lavere indtag. Specifikt blev mænds indtag af tre eller flere portioner kålkimchi forbundet med lavere forekomster af overvægt og abdominalt fedt.

Interessant nok viste indtaget af radisekimchi lignende tendenser, med et nedsat forbrug forbundet med en ni procent lavere forekomst af overvægt i begge køn.

Studiet, som er offentliggjort i tidsskriftet BMJ Open, understreger vigtigheden af at opretholde et moderat forbrug af kimchi, idet det er en stor kilde til natrium. Forskerne understreger, at resultaterne kun etablerer en korrelation og ikke direkte årsagssammenhæng, og anbefaler en moderat mængde for at opnå sundhedsfordelene ved kimchis andre komponenter.

Anbefalet til dig