Spis broccoli hver dag: Dette vil ske med din krop

Sundhed
Genrefoto: YouTube
Genrefoto: YouTube
Du vil garanteret blive overrasket over, hvordan broccoli kan påvirke dit helbred.

Lige nu læser andre også

Der er ikke nogen, der er i tvivl om, at broccoli er sundt.

Denne korsblomstrede grøntsag er blevet hyldet af eksperter for dens utallige sundhedsmæssige fordele.

Broccoli er blandt andet en skattekiste, når det kommer til næring. Den er fyldt med vitamin C, vitamin K, folat, kalium, jern og calcium, hvilket gør den til en nærende superfood. 

Det skriver Times of India.

Derudover indeholder broccoli også sulforaphane, som er en stærk antioxidant, som har vist sig at beskytte mod kroniske sygdomme som hjertesygdomme, visse kræftformer og neurodegenerative lidelser.

Fibrene i broccoli hjælper også med fordøjelsen og holder din tarm sund, men det stopper ikke her.

Broccoli indeholder glucosinolater, som er en særlig type fiber, der fremmer gavnlige tarmbakterier og forbedrer tarmsundheden.

Vitamin K og calcium i broccoli styrker dine knogler og mindsker risikoen for osteoporose, der også er kendt som knogleskørhed.

Samtidig er broccoli lav i henhold til kalorier og høj på fibre, hvilket kan hjælpe med vægtkontrol ved at skabe en følelse af mæthed og reducere overspisning.

Broccolien er udover de mange ovenstående egenskaber også god for dine øjne. Den indeholder lutein, zeaxanthin og C-vitamin, der beskytter mod aldersrelateret makuladegeneration og grå stær, som er to øjensygdomme.

Konklusion

At inkludere broccoli i din daglige kost kan bidrage til at forbedre fordøjelsen, fremme knoglesundhed, reducere risikoen for kroniske sygdomme og støtte øjets sundhed. 

Så næste gang du ser broccoli på din tallerken, skal du huske på, at det er den perfekte gave til dit helbred.

Anbefalet til dig