Statens Serum Institut løfter sløret: Så mange er allerede vaccineret

30/12/20 13:38

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Personalet har haft travlt, siden vaccinen ankom til Danmark.

30. december blev endnu en dag, hvor mange personer, der var smittet med coronavirus, gik bort. Det seneste døgn er 30 personer afgået ved døden. Det er de fleste på et døgn siden epidemiens start. Det er dog ikke første gang, at så mange er gået bort på et døgn. Det er sket en gang tidligere. 

Der er dog også lyspunkter i mørket, fortæller Statens Serum Institut i samme ombæring. Nemlig vaccinen. 

Statens Serum Institut overvåger covid-19-vaccination i det danske samfund, på samme måde som andre vaccinationer overvåges.

Den vaccine der er godkendt i Danmark kræver to doser, før man er færdigvaccineret. Der er nu modtaget 45.825 doser som tildeles personer i de udvalgte risikogrupper. Det arbejder er allerede godt i gang, fortælles det. 

Tusindvis allerede vaccineret

Siden 27. december har personale fra sundhedsmyndighederne været travlt beskæftiget på plejehjem rundt omkring i landet. Her har nogle af landets ældste og mere sårbare medborgere været de første, der blev tilbudt et stik i armen som beskyttelse mod corona. 

Trods det kun er tre dage siden, at arbejdet gik i gang har mange tusinde allerede modtaget det første af de to stik, der kræves, hvis vaccinen skal være effektiv. Det fortæller Statens Serum Institut onsdag. 

Konkret drejer det sig om 13.311 personer i Danmark, der indtil nu er blevet vaccineret. Det tal forventes at stige løbende, ligesom flere forskellige befolkningsgrupper vil få tilbudt vaccinen. 

Hvis man gerne vil vaccineres, skal man ikke gøre andet end at forholde sig roligt. Sundhedsmyndighederne tager kontakt til borgerne, når det er deres tur. Det sker via et brev i e-Boks eller brevsprækken, hvis man er en af dem, der har frasagt sig digital post.