Statens Serum Institut med tidshorisont: Her vil corona ikke have afgørende indflydelse

Foto: Shutterstock

Nu lyder der en melding fra SSI omkring, hvornår danskerne kan forvente at corona ikke har for stor indflydelse på hverdagen.

Skolebørnene er på forlænget juleferie, der opfordres til hjemmearbejde, der er lang kø til teststederne, mundbindet er tilbage - og endnu engang ændres danskernes planer hele tiden på grund af corona. 

Mange danskere er formentlig ved at være træt af coronavirussens indflydelse på vores hverdag. Men hvornår kan vi håbe på at det bliver bedre?

Det svarer Statens Serum Institut nu på.

Det skriver TV 2.

Netop som hverdagen var nogenlunde normal, indtog varianten Omikron Danmark. Og med den kom nye restriktioner og store stigninger i smittetallene. Men heldigvis er der halvt så stor risiko for indlæggelse hvis man bliver smittet med Omikron - og derfor er der også en opfløftende melding fra Tyra Grove Krause, der er faglig direktør ved SSI (Statens Serum Institut, red.).

Januar bliver anstrengende

Hun har nemlig svaret på spørgsmålet om hvor længe coronavirus vil have afgørende indflydelse på danskernes liv. Her lød svaret således:

"Det tror jeg, den kommer til have de næste to måneder, og så håber jeg, smitten vil begynde at klinge af, og vi får vores normale liv tilbage," lød ordene fra Tyra Grove Krause i Go' Morgen Danmark.

Dog kan danskerne forvente en hård januar.

"Omikron vil toppe i slutningen af januar, og i februar vil vi se faldende smittetryk og et aftagende pres på sundhedsvæsnet. Men vi skal anstrenge os i januar, for den bliver hård at komme igennem," lyder det fra Tyra Grove Krause. 

I den seneste tid har smittetallene slået rekorder næsten dagligt og været på langt over 20.000 dagligt.