Stor stigning siden i går: Næsten 100 smittede danskere indlagt - 18 på intensiv

17/3/20 12:24

Christian Granhøj Skouboe

Endnu flere smittede danskere er blevet indlagt siden i går. Foto: Shutterstock
18 smittede dansker er netop nu indlagt på landets intensivafdelinger.

Statens Serum Institut fortæller tirsdag, at 82 danskere er blevet indlagt efter de er blevet smittet med coronavirus. Det er 20 flere end mandag. 18 af de indlagt danskere ligger desværre på intensiv.

Størstedelen af de indlagt patienter befinder sig på sjælland. Region Sjælland og Region Hovedstaden behandler netop nu 54 af disse borgere. Af de 54 indlagt ligger 14 på en intensivafdeling. 

I alt er der 960 smittede danskere fordelt i hele landet. Det viser nye tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som udkom tirsdag formiddag. Tallet stiger støt, selvom samfundet gradvist lukker mere og mere ned i et forsøg på at mindske smitten. 

De mange indlæggelser presser sundhedssystemet og dets personale. Både udstyr og personalets ressourcer strækkes til det yderste, mens flere og flere borgere bliver smittet. 

Coronaen ændrer hverdagen

Billedet er det samme andre steder i samfundet, hvor virusudbruddet ændrer den måde, som danskerne lever deres liv på.

Tirsdag eftermiddag har miljø- og fødevareminister Mogens Jensen (S) kaldt til pressemøde. Her vil nye initiativer, der skal mindske smitten i detailhandlen være et af de punkter, der vil blive diskuteret. Derudover vil ministeren - sammen med repræsentanter fra branchen - give en status på den aktuelle situation for detailhandlen i Danmark.

Netop handlen med dagligvarer har været omdiskuteret de seneste uger. Flere steder i landet har man set eksempler på, at danskerne har strømmet ind i butikkerne og rippet dem for toiletpapir, gær og andre fornødenheder.