Stort rygeforbud er nu vedtaget - Men det gælder ikke poltikere

Sundhed
Foto: Shutterstock.com
Tirsdag blev der vedtaget et komplet rygeforbud, hvilket går ud over 14.500 personer. Det påvirker dog ikke de politikere, der har vedtaget forbuddet. De må fortsat ryge.

Lige nu læser andre også

Der er næsten ikke noget som rygning, der kan dele vandene. Mange er stærke modstandere, mens andre mener, at folk skal have lov til at ryge.

En ting hvor folk dog til gengæld kan blive enige, er når et forbud bliver vedtaget, men hvor forbuddet til gengæld ikke gælder de personer, der har vedtaget det.

Lige netop det scenarie er sket i Region Nordjylland, hvor 14.500 ansatte nu er blevet påbudt et totalt rygeforbud. Fra 2020 må de altså ikke længere ryge på arbejdet, men det gælder altså ikke alle i Region Nordjylland.

Folkevalgte må fortsat ryge

Det viser sig nemlig, at de folkevalgte politikere der har vedtaget forbuddet, selv er undtaget, og de må derfor fortsat ryge.

Uanset om man er ryger eller ikke-ryger, er der ingen tvivl om, at de to grupper for en gangs skyld vil være enige om, at det er for langt ude.

Lone Sondrup der er næstformand i Region Nordjylland fortæller til Nordjyske, at de måske vil kigge på et forbud til de folkevalgte inden alt for længe.

Det vides ikke, hvorfor der i forbindelse med forbuddet ikke med det samme blev vedtaget et rygeforbud, der også gælder de folkevalgte.

 

Anbefalet til dig