Specifikt var det at spise mere frugt forbundet med større generel mental velvære og en reduktion af depressive symptomer.
Holdet af forskere fra Aston University undersøgte mere end 400 voksne i Storbritannien om deres psykologiske helbred og deres kostvaner, og detaljerede deres snackvaner.
Deres forskning hjælper os med bedre at forstå sammenhængen mellem mad og mental sundhed, som vi ved mindre om, end dets indvirkning på fysisk sundhed.
De fandt ud af, at personer, der spiste frugt, sammenlignet med salte og søde snacks og grøntsager, havde lavere score for depression og højere mentalt velvære – og det var efter at de havde redegjort for deres forskellige aldre, generelle helbred og hvor meget motion de dyrkede.
Resultaterne blev offentliggjort i British Journal of Nutrition.
Selvom undersøgelsen ikke kan bevise, at det at spise frugt direkte forbedrede deres mentale velbefindende, konkluderede hovedforfatteren Dr. Nicola-Jayne Tuck, at "det er helt sikkert værd at prøve at få en vane med at række ud efter frugtskålen."
På den anden side havde folk, der spiste mere "næringsfattige salte fødevarer" dårligere mentalt velvære. Det skriver Metro.
Nicola konkluderer, at 'fundene kunne tyde på, at hyppig mellemmåltid med næringsfattige velsmagende fødevarer kan øge hverdagens mentale svigt, hvilket igen reducerer det psykiske helbred.'
Så hvorfor er det at foretrække frugt frem for grøntsager? Det er ikke sådan, at grøntsager ikke er gode for dig - de indeholder også masser af vitale vitaminer og mineraler.
Forskellen ligger i, hvordan vi indtager dem.
"Både frugt og grøntsager er rige på antioxidanter, fibre og essentielle mikronæringsstoffer, som fremmer optimal hjernefunktion, men disse næringsstoffer kan gå tabt under madlavningen," forklarer Nikola.
"Da vi er mere tilbøjelige til at spise frugt rå, kan dette potentielt forklare dens stærkere indflydelse på vores psykologiske sundhed," tilføjer han.