Studie viser: Te kan gavne hjertet - men kun hvis du undlader denne ingrediens

Sundhed
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En kop te kan gavne dig på mange måder, men det kræver dog, at du undlader at bruge en særlig ingrediens i den varme drik.

Lige nu læser andre også

En kop te kan være en overraskende redning for hjertet, men du er dog nødt til at undvære sukker eller sødemidler for at opnå de sundhedsmæssige fordele.

Forskning udført af Nantong Universitet i Kina viser, at indtagelse af to kopper te à 250 ml dagligt kan reducere risikoen for hjertesvigt med 21 procent.

Derudover blev det opdaget, at det at drikke to kopper usødet te om dagen kan mindske risikoen for slagtilfælde med 14 procent. Sandsynligheden for at blive diagnosticeret med iskæmisk hjertesygdom faldt også med 7 procent.

Men tilsætter man sukker eller kunstige sødemidler, ophører disse fordele øjeblikkeligt. Det skal dog bemærkes, at forskerne ikke fandt nogen forbindelse mellem sødet te og en øget risiko for disse sygdomme.

Forskerne analyserede data fra 177.810 briter i UK Biobank og fulgte dem over flere år. Af disse bekræftede 147.903 personer, at de drak te, hvoraf de fleste foretrak den usødet. Det skriver Express.

Et tidligere studie fra begyndelsen af sidste år viste, at nydelsen af to kopper te dagligt over syv år kunne reducere risikoen for at dø af et hjerteanfald eller slagtilfælde med 19 procent.

Forskningen antydede, at hver ekstra kop te dagligt yderligere kunne reducere risikoen med 4 procent. Dog blev typen af te samt om den blev drukket med mælk eller sukker ikke præciseret i resultaterne, som også blev bemærket af British Heart Foundation.

Det nye studie fandt dog en 'U-formet sammenhæng' mellem tedrikning og kardiovaskulær risiko, hvor den laveste risiko blev observeret hos personer, der drak mellem nul og to kopper te om dagen. At drikke mere end det gav ikke yderligere beskyttelse eller nedsatte risikoen yderligere.

Der blev desuden fundet en lineær sammenhæng i forhold til risikoen for slagtilfælde: Jo mere usødet te man drak, desto lavere blev risikoen for et slagtilfælde.

Forskerne erkendte visse begrænsninger ved deres undersøgelse, herunder mulig skævhed i dataene, da deltagerne blev udvalgt fra Biobank-databasen, som kan bestå af personer, der i forvejen er mere sundhedsbevidste.

Anbefalet til dig