Styrketræning er vigtig for dit helbred!

11/03/2021

Jonas Chan

Foto: Shutterstock.com
Vigtigheden af styrketræning Du opnår en lang række positive effekter ved at styrketræne, som ikke er til at tage fejl af. Styrketræning holder din krop i form og er medvirkende til at gøre dagligdagsaktiviteter nemmere. Ved at styrketræne regelmæssigt kan du vedligeholde din naturlige muskelmasse. Menneskets anatomi er sammensat således at vi ved 30 års alderen begynder at miste vores naturlige muskelopbygning og derved skal yde en ekstra indsats for at bibeholde vores fysiske styrke. Derudover forebygger styrketræning overvægt, hvilket kan føre til en lang række af livsstilssygdomme, som kan medføre alvorlige konsekvenser. Studier viser også at styrketræning kan have reducerende effekt på ledsmerter og forbedre humør og stofskifte.   Styrketræning og vægttab Regelmæssig styrketræning forbedre både dit stofskifte og din naturlige forbrændingsmotor. Dette betyder at du ved at styrketræne et par gange om ugen, kan forbrænde flere kalorier i løbet af dagen, end du ellers ville have gjort. Mange vil tro at man i forbindelse med et vægttab burde fokusere mere på cardiotræning, men faktum er rent faktisk at styrketræning er den mest effektive vej til et holdbart vægttab. Dette skyldes den efterforbrænding din krop igangsætter efter en styrketræning hvor du har belastet dine muskler med vægt.    Kosttilskud Menneskers kroppe er afhængige af protein, og for mange mennesker indtager vi det igennem maden. Men er man i gang med et vægttab kan det være svært at indtage den mængde protein der er nødvendig, uden også at indtage for mange kalorier. Normalt siger man at man skal have 1,7gr. Protein pr. krops kg. Det vil sige at en person der vejer 70 kg skal indtage 119gr. Protein i løbet af dagen.  En god måde at sikre sig at man får sin protein er at indtage det igennem proteinpulver. Der er stor forskel på kvaliteten og typerne af proteinpulver. Det kan være en jungle men der findes mange gode guides til at finde den bedste proteinpulver i Danmark.    Forskellige typer styrketræning Der findes mange forskellige typer styrketræning. Men den mest almindelige kan du dyrke i et fitness center. Ofte kører man faste programmer fordelt på de forskellige muskelgrupper kombineret med cardiotræning på enten et løbebånd eller en spinningcykel. Men der findes også andre typer styrketræninger, eksempelvis er Crossfit blevet utrolig populært i Danmark de seneste år. Dette kan skyldes at det er en fysisk hård træning, med mange tunge løft, hård cardio og et stort konkurrenceelement. Dette kan have en tiltalende effekt på mange danskere som til dagsligt arbejder på kontor, eller i andet stillesidende job. De har simpelthen brug for at komme ud og brænde en masse energi af efter en hel dag på kontoret.    

Mest læste i dag

Vigtigheden af styrketræning

Du opnår en lang række positive effekter ved at styrketræne, som ikke er til at tage fejl af.
Styrketræning holder din krop i form og er medvirkende til at gøre dagligdagsaktiviteter nemmere.

Ved at styrketræne regelmæssigt kan du vedligeholde din naturlige muskelmasse. Menneskets anatomi er sammensat således at vi ved 30 års alderen begynder at miste vores naturlige muskelopbygning og derved skal yde en ekstra indsats for at bibeholde vores fysiske styrke.

Derudover forebygger styrketræning overvægt, hvilket kan føre til en lang række af livsstilssygdomme, som kan medføre alvorlige konsekvenser. Studier viser også at styrketræning kan have reducerende effekt på ledsmerter og forbedre humør og stofskifte.

 

Styrketræning og vægttab

Regelmæssig styrketræning forbedre både dit stofskifte og din naturlige forbrændingsmotor. Dette betyder at du ved at styrketræne et par gange om ugen, kan forbrænde flere kalorier i løbet af dagen, end du ellers ville have gjort.

Mange vil tro at man i forbindelse med et vægttab burde fokusere mere på cardiotræning, men faktum er rent faktisk at styrketræning er den mest effektive vej til et holdbart vægttab. Dette skyldes den efterforbrænding din krop igangsætter efter en styrketræning hvor du har belastet dine muskler med vægt. 

 

Kosttilskud

Menneskers kroppe er afhængige af protein, og for mange mennesker indtager vi det igennem maden. Men er man i gang med et vægttab kan det være svært at indtage den mængde protein der er nødvendig, uden også at indtage for mange kalorier.

Normalt siger man at man skal have 1,7gr. Protein pr. krops kg.
Det vil sige at en person der vejer 70 kg skal indtage 119gr. Protein i løbet af dagen. 
En god måde at sikre sig at man får sin protein er at indtage det igennem proteinpulver.

Der er stor forskel på kvaliteten og typerne af proteinpulver. Det kan være en jungle men der findes mange gode guides til at finde den bedste proteinpulver i Danmark

 

Forskellige typer styrketræning

Der findes mange forskellige typer styrketræning. Men den mest almindelige kan du dyrke i et fitness center. Ofte kører man faste programmer fordelt på de forskellige muskelgrupper kombineret med cardiotræning på enten et løbebånd eller en spinningcykel.

Men der findes også andre typer styrketræninger, eksempelvis er Crossfit blevet utrolig populært i Danmark de seneste år. Dette kan skyldes at det er en fysisk hård træning, med mange tunge løft, hård cardio og et stort konkurrenceelement. Dette kan have en tiltalende effekt på mange danskere som til dagsligt arbejder på kontor, eller i andet stillesidende job. De har simpelthen brug for at komme ud og brænde en masse energi af efter en hel dag på kontoret.