Svært ved at sove? Så skal du spise dette inden sengetid

Af: Ida Hansson

|

23/07/2023

Sundhed
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du har problemer med at sove i natten, kan dette være lige det råd, du har ledt efter.

Lige nu læser andre også

Søvnekspert Jasmin Lee fra everynight.com har afsløret den fødevare, der kan hjælpe dig med at få en god nats søvn, og det vil nok overraske dig, hvilken førevare det er.

Tilsyneladende er det "bare" en ydmyg banan, som du bør spise for at hjælpe dig med at fange et par gode timers søvn. Det skriver Thenational.

Bananer er kendt for at være fyldt med kalium, magnesium, vitamin B6 og protein. Disse næringsstoffer hjælper med at producere søvnhormonerne serotonin og melatonin, som hjælper dig med at blive døsig.

En essentiel aminosyre kaldet tryptofan findes i bananer og har vist sig at forbedre søvnkvaliteten. Vores kroppe er ikke i stand til at producere tryptofan, så at have en banan hjælper med at øge niveauet af aminosyren.

Tryptofan hjælper med at producere serotonin, som er en neurotransmitter, der fremmer afslapning ved at bremse beskeder til nerveceller.

Serotonin hjælper også med at regulere melatonin, som er et søvnfremkaldende hormon, der styrer vores døgnrytme, også kendt som søvn/vågen-cyklussen.

Da bananer er en af ​​de bedste kilder til kalium, er det værd at bemærke, hvordan kalium gavner kroppen. En måde er ved at hjælpe dine muskler med at slappe af.

Når du har lave niveauer af kalium, bliver dine muskler stive, hvilket forårsager muskelkramper, som forstyrrer en god nattesøvn. Kramperne er meget ubehagelige, hvilket vil gøre det sværere at falde i søvn.

Det ekstra kalium fra at spise en banan hjælper med at stoppe og starte muskelsammentrækninger effektivt, hvilket mindsker risikoen for kramper, der holder dig vågen.

En anden fordel er lavere blodtryk. Stress kan forårsage forhøjet blodtryk sammen med mangel på søvn. Kalium hjælper med at reducere blodtrykket ved at slappe af dine blodkar og forbedre blodcirkulationen.

Så ta' dig en banen før sengetid. Den smager skønt og den har tydeligvis en gavnlig effekt på hele kroppen!

Anbefalet til dig