Tallet bare stiger og stiger: Så mange danskere er smittet med coronavirus

Sundhed
Coronavirus spreder sig mere for hver dag, der går. Foto: Shutterstock
Nu hæver Styrelsen for Patientsikkerhed nok en gang tallet for, hvor mange danskere som er smittet med coronavirus.

Mest læste i dag

I disse dage står nyhederne om coronavirussens spredning nærmest i kø. 

Smittetal fra hele verden tikker uafladeligt ind og bliver brændstof for artikler i aviserne og på nettet. 

Mandag er ingen undtagelse. Oven på weekenden har Styrelsen for Patientsikkerhed nemlig hævet det officielle tal for, hvor mange danskere som corona har smittet indtil videre. 

Det nye tal er 59. 

Tidligere på morgenen var tallet kun 37, men i løbet af weekenden er mange nye tilfælde blevet konstateret på tværs af landet. Det har primært været i Region Midtjylland.

Her benyttede 71 indbyggere sig af den nye drive in-coronaklinik, hvor sundhedsfagligt personale fra Aarhus Universitetshospital tjekker patienterne uden de behøver forlade deres bil. Af disse 71 var 15 smittede. 

Tager kontakt til smittede

Styrelsen for Patientsikkerhed foretager løbende smitteopsporing og kontakter de personer, der har haft tæt kontakt med de smittede.

Personer, der har været i tæt kontakt med de smittede, kommer i hjemmekarantæne.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at personer, der siden 2. marts i år er kommet hjem fra et af de særlige risikoområder, bør holde sig hjemme i 14 dage efter hjemkomsten. Man skal under alle omstændigheder ikke besøge sygehuse, plejecentre og andre institutioner, hvor der er personer, som er særligt sårbare og udsatte, hvis de bliver smittet med COVID-19.

Anbefalet til dig