Telte stilles op ved dansk sygehus: Skal være med til at afhjælpe corona-pres

19/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Telte har også været brugt til at lette presset andre steder i verden som fx her i Lombardiet i Norditalien. Foto: Shutterstock
Beredskabsstyrelsen har sat hvide telte op ved siden af Slagelse Sygehus.

Mest læste i dag

Onsdag eftermiddag og torsdag morgen blev danskerne mødt af et anderledes syn ved Slagelse Sygehus. Her var Beredskabsstyrelsen nemlig igang med at hejse en række hvide telte, der nu står ved siden af de murede hospitalsbygning. 

Teltene sættes op, fordi regionen potentielt kan stå i en situation, hvor faciliteterne på Sjællands Universitetshospital i Roskilde ikke længere rækker til de patienter, der indlægges som følge af coronavirussen. Her er det meningen, at teltene skal afhjælpe noget af presset. 

Skal mindske spredning af virus

Derudover vil teltene også tjene til at mindske smittespredningen, da coronapatienterne ikke kommer ind på sygehuset. Det fortæller Niels Reichstein Larsen, som er direktør på Næsved, Slagelse og Ringsted Sygehuse, til TV2 Øst

"Hvis situationen udvikler sig, som man er bekymret for, så kan vi visitere patienter, der er mistænkt for coronavirus, uden for sygehuset. For så snart de er inde på sygehuset, er der store krav til rengøring. Vi vil gerne sikre, at de kommer i kontakt med så lidt som overhovedet muligt," fortæller direktøren. 

Udover teltene er der også opstillet skilte og lavet afspærringer, så ingen uforvarrent forvilder sig ind på området. 

Når en patient henvises til en corona-test på Slagelse Sygehus, vil de fremover blive ledt i et af teltene og undersøgt nærmere. Hvis lægerne afgør, at patienterne skal testes, så sendes de videre til et af de andre telte. På denne måde forventer man at kunne holde smittespredningen nede. 

 

 

Anbefalet til dig