Tophemmelig rapport lækket: Opsigtsvækkende udmelding om COVID-19

27/02/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Nye, gemte dokumenter om virussen er lækket til offentligheden

Mest læste i dag

Siden pandemiens tidlige dage, har der været meget spekulation - og endnu flere teorier - om hvad der var årsagen bag coronavirussen.

Men nu er en klassificeret rapport fra det amerikanske energiministerium dukket op til overfladen - og her tegner flere rapporter om, at COVID-19 er menneskeskabt, skriver Ekstra Bladet.

Siden pandemiens tidlige dage, har der været spekulationer om hvorvidt virussens oprindelse kan spores tilbage til den kinesiske storby Wuhan.

Men om hvorvidt COVID-19 stammede fra diverse dyr på et marked i byen, eller om virussen kunne spores tilbage til et laboratorium, var  i lang tid uklart.

Ifølge en efterforskning påbegyndt af New York Times, er der netop tale om et laboratorium i Kina - en teori der nu bliver bakket op af USA’s forbundspoliti, FBI. Her peger beviserne nemlig imod at pandemiens oprindelse kan spores tilbage til Wuhans Institut for Virologi, der netop forskede i forskellige former for coronavirus.

I New York Times’ rapport fremgår det fortsat, at op til flere myndighedspersoner fortsat mener at energiministeriets vurdering om laboratorie-spekulationer er “relativt svage”, og at der fortsat ikke er en garanteret konklusion.

Det er med andre ord derfor fortsat uvidst, om hvor virussen kan spores tilbage til, men nu bakker flere nyere rapporter op om teorien om den menneskeskabte bagmand bag, frem for dyremarkedet i Wuhan-distriktet.

COVID-19 kunne spores tilbage til de første udbrudsberetninger i december-2019, men det første tilfælde på dansk jord blev registreret den 27. Februar 2020.