Tre døde siden i går: 1.226 person i Danmark er nu smittet

20/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Mænd er særligt udsatte for virussen. Foto: Shutterstock
Flere smittede og døde. Coronavirussen fortsætter sit felttog i Danmark.

Mest læste i dag

Fredag morgen fortæller Sundhedsstyrelsen, at flere end 10.000 danskere nu er testet for corona. Helt præcist har 10.402 borgere ladet sig teste på et af landets hospitaler. 

Desværre viser de nye tal også, at 1.226 nu er bekræftet smittet med den frygtede coronavirus. Det er næsten 100 flere end torsdag formiddag, hvor Sundhedsstyrelsen fortalte, at 1.132 personer i Danmark var smittet. Tallene viser også, at tre personer døde siden i går. I dag fortæller myndighederne at ni smittede er døde. Det tal var torsdag formiddag seks. 

Sundhedsstyrelsen holder ligeledes øje med corona-situationen på Færøerne, hvor smitten også er gået i land. 

På Færøerne er 80 personer fredag bekræftet smittet. Det er et mindre hop siden torsdag, hvor øerne havde 72 smittetilfælde. 

Mange indlagte i Danmark

De seneste tal for antal indlagt coronapatienter i Danmark stammer fra torsdag middag. De viser, at presset på sundhedsvæsnet vokser støt. 

153 smittede personer er indlagt på tværs af Danmark. Flest i Region Hovedstaden, hvor 77 borgere er indlagte. Ud af de 153 indlagte cornasmittede, så ligger 30 på intensivafdelinger og 27 af disse i respirator. 

Myndighederne mener, at vi fortsat er i første bølge af coronavirussen, derfor ville statsminister Mette Frederiksen heller ikke udlukke, at der kommer flere restriktioner som følge af coronaen. Det fortalte statsministeren torsdag, da hun svarede på borgernes spørgsmål live på Facebook.

 

Anbefalet til dig