Ukendt sygdom på spil: Hundredevis af danske børn ramt

22/2/23 14:06

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
“Man kan ikke gøre noget ved det” lyder udtalelsen

Vinterferien er ved vejs ende for mange danskere. En hvilepause der har budt på ski, afslapning - og sygdom der kørte på runde.

Det var i hvert fald scenariet der fandt sted for en stor flok børn og unge, der var taget til Spanien, skriver B.T.

De tre fodboldklubber, Slagelse B&I, Hvidovre IF og HB Køge havde sendt en stor flok unge spillere afsted på træningslejr til Spanien, for at fodboldformen kunne findes frem igen, inden den nye fodboldsæson bliver sparket i gang.

Men hvad der skulle have været en tur der bød på sol og glidende tacklinger, blev i stedet til en slem gang sygdom blandt næsten hele flokken.

På turen til Salou, tæt på storbyen Barcelona, var planen at de unge boldtalenter skulle spille træningskampe mod lokale klubber - men det fik en slem gang madforgiftning blandt både spillere, trænere og ledere sat en stopper for.

“Over 90 procent af os havde det, og vi var 150 personer af sted fra U12 til U19. Vi var syge på skift, så det var svært at få gennemført træninger. Det lykkedes os dog at få spillet nogle kampe mod nogle spanske hold” forklarer Christian Grønbæk, der er talent- og akademichef i Hvidovre IF.

“Der er stadig fuld gang i undersøgelser for at finde ud af, hvad det var, som der ramte os. Det allervigtigste for børnene og os var, at alle kom sig og kom tilbage igen. Alle blev tilset af en læge, og heldigvis har vi nogle forældre, som støttede godt op om os – både dem hjemmefra og de forældre, der fungerede som holdledere og var med på turen”.

Grønbæk har en forestilling om, at der er tale om en slem gang madforgiftning der ramte hele flokken, efter et besøg på det lokale spisested tæt på træningslejren.

De lokale læger har dog en teori om, at det muligvis har været maveinfluenza, da flere lokale i byen havde lagt sig syge med lignende symptomer.

Mick Keller, der er teamkoordinator i Slagelse B&I, er også uforstået over den pludselige syge.

“Vi har ellers besøgt stedet før på fodboldlejr, hvor vi kun har haft gode oplevelser, men denne gang var vi hårdt ramt af sygdom. Det var en kedelig situation, hvor vi var syge på skift af, hvad vi formoder var madforgiftning” forklarer han undrende.

Han fortæller yderligere, at den pludselige smittespredning ikke kun ramte de danske spillere, men også foldboldbørn fra Schweiz, der befandt sig i området.

“Man kan ikke gøre noget ved det. Vi er bare ærgerlige over, at det er sket. Vi kan ikke gøre det om. Vi gennemførte kampe og havde spillere, der ikke var syge. Det er generelt bare rigtig, rigtig træls, hvor nogle blev ved de syge og andre tog til kamp” beklager Mick Keller.

Hos børnene fra Slagelse B&I blev det taget kontakt med deres forældre, for at holde dem opdateret på sygdomsforløbet.