Ulækkert: Derfor bør du aldrig rede seng om morgenen

27/05/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
Selvom det er fristende - så bør du klart lade være.

Mest læste i dag

Det ser nydeligt ud når sengen er redt - og det er rart at komme hjem til et ryddeligt hjem efter en lang dag, væk hjemmefra. Men der er en helt særlig - og ikke mindst vigtig årsag til, at du aldrig må redde din seng fra morgenstunden.

Når vi sover udskiller vi mange bakterier og hudceller - og netop alt dette havner i vores sengetøj. Samtidig bliver der varmt i sengen og det giver bakterier og husstøvmider et rigtig godt miljø. Miders afføring indeholder allergener, hvilket kan give en kløende næse og irriterede øjne. 

Lad være

Så selvom det er fristende at rede sengen med det samme om morgenen, så bør du faktisk lade sengen stå uredt indtil aftenen. Det bedste for at komme bakterier og husstøvmider til livs i sengetøjet er nemlig - ud over udluftning i soveværelset - at lade dynen og lagnet “få luft”. Derfor skal du ikke redde sengen og dermed lukke alle bakterier og husstøvmider inde, for så kan de rigtig hygge sig i dit sengetøj. 

Derudover er det naturligvis vigtigt at man sørger for at huske god udluftning i soveværelset - også selvom at det er vinter og koldt uden for. 

Desuden bør man som minimum vaske sit sengetøj hver 14. dag - og som minimum på 60 grader, for at dræbe alle bakterier og husstøvmider.

Anbefalet til dig