Undersøgelse: Det sker med kroppen, hvis du dropper alkohol i en måned

Af: Thea Andersen

|

29/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En måned uden alkohol har betydelige fordele, viser University of Sussex' undersøgelse.

Mest læste i dag

Selvom de fleste af os godt ved, at det er usundt at drikke for meget, kan det indimellem være svært at takke nej til de våde varer. Særligt i december, som for mange er fuld med utallige julefrokoster og slutter af med årets fest.

Efter sådan en måned holder flere og flere derfor det såkaldte 'hvid januar', hvor al alkohol droppes. Men hvad sker der egentlig med kroppen, når man ikke indtager alkohol i 31 dage?

University of Sussex har i en undersøgelse fundet ud af, at dét at droppe alkoholen i for eksempel januar måned har betydelige fordele – også selvom du ikke holder ud hele måneden. Det skriver LADbible.

I undersøgelsen fandt man ud af, at de personer, der deltog i 'hvid januar', havde et lavere alkoholforbrug de følgende seks måneder. Ikke nok med det, så kunne de også mærke betydelige ændringer, herunder boost i energien og ændringer på vægten, undervejs, lyder det.

Derudover kan en måned uden alkohol forbedre leverfunktionen og mindske risikoen for at få diabetes.

"Mange af os kender til sundhedsrisiciene ved alkohol - syv former for kræft, leversygdomme, psykiske problemer - men vi er ofte uvidende om, at det også har flere umiddelbare fordele at drikke mindre," fortæller Dr. Richard Piper, administrerende direktør for Alcohol Change UK.

Hvis du overvejer at droppe alkoholen i årets første måned, er der altså mange gode grunde til at gøre det.

Anbefalet til dig