Vild stigning i antallet af smittede: 15 flere danskere er testet positiv for corona

Sundhed
15 flere danskere er smittede. Foto: Shutterstock
I løbet af weekenden er der sket en stor stigning i antallet af smittede

Lige nu læser andre også

Mandag er det blevet kendt, at endnu flere danskere end først antaget er smittet med coronavirus. 

Søndag var det officielle tal 37 smittede danskere, men efter at Aarhus Universitetshospital lørdag åbnede deres drive in-test for coroasmittede er tallet skudt i vejret. 71 har valgt at benytte den nye mulighed for at lade sig teste. Det har resulteret i 15 nye tilfælde af coronasmittede danskere. 

Det betyder, at antallet af danske smittede i alt er oppe på 52. Udmeldingen er dog endnu ikke officiel. Oplysningerne er bekræftet af Aarhus Universitethospital, men betragtes først som offcielt, når meldingen kommer fra Statens Serum Institut. 

En officiel udmelding forventes dog også i løbet af dagen. Ifølge TV2 Østjyllands oplysninger, så offentliggøres en sådan formentlig omkring klokken 13 mandag. 

Sådan forbygger du smitte

Fra officielt hånd er der blevet offentliggjort fem gode råd, der hjæloer med at beskytte dig selv og andre mod smitten fra coronavirus. 

  1. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  2. Host eller nys i dit ærme - ikke dine hænder
  3. Undgå håndtryk, kindkys og kram - begræns den fysiske kontakt
  4. Vær opmærksom på rengøring - både hjemme og på arbejdspladsen
  5. Hvis du er ældre eller kronisk syg - hold afstand og bed andre tage hensyn

God hygiejne er den allerbedste metode til at forebygge smitte med ny coronavirus. Det gælder både for at beskytte sig selv, men i høj grad også for at beskytte andre, særligt de ældre og svækkede.

Derfor opfordres alle danskere til at følge de fem gode råd. Det gælder både på arbejdspladser, men også i offentligheden, når man fx kører med offentlig transport.

Luftvejsinfektioner, som ny coronavirus, spreder sig bl.a. via håndtryk, overflader eller små dråber fra hoste og nys. Og det er det, de fem gode råd skal være med til at forhindre.

Anbefalet til dig