Virussen smitter også de yngste: Så mange børn i Danmark er ramt af corona

19/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Børnene har næsten alle været på rejse eller i kontakt med en, der allerede var smittet med corona. Foto: Shutterstock
Statens Serum Institut har torsdag offentliggjort tal, der viser, hvor mange danske børn er smittet med corona.

Mest læste i dag

12. Så mange børn under ti år er smittet med corona i Danmark. Af de 12 har tre været eller er stadigvæk indlagt på hospitalet. Dog har ingen af børnene en alvorlig infektion

Det oplyser Statens Serum Institut i en pressemeddelelse.

Stort set alle børnene er blevet undersøgt, fordi de havde enten feber eller symptomer med luftvejene. Statens Serum Institut fortæller i pressemeddelelsen, at de næsten alle er blevet smittet, fordi de har været i kontakt med et andet bekræftet tilfælde eller har rejst til et af de lande eller egne, som nu betegnes som risikoområder. 

I alt er 1176 personer mellem 0 og 19 år blevet testet. De 12 bekræftede smittede børn svarer til fire procent. 

Mørketallet spøger

1057 danskere er smittet med coronavirus og fire er døde. Sådan er de officielle tal i Danmark indtil videre. Myndighederne opererer dog med et stort mørketal, da man har skiftet teststrategi midt i forløbet. 

Det adresserer Statens Serum Institut også.

'"Man kan ikke sammenligne tallene på påviste COVID-19 tilfælde fra før og efter d. 12. marts, da testningsstrategierne var helt forskellige. Fremover skal vi se på udviklingen i antallet af alvorlige tilfælde påvist fra d. 12 marts og fremover."

Det vides derfor ikke præcis, hvor mange danskere er smittet, men Sundhedsstyrelsen anslår, at 600.000 vil blive smittet i virusudbruddets første bølge, der forventes at vare frem til slutningen af april. 

 

Anbefalet til dig