Virussen strammer sit greb: Nu er flere end 1000 danskere smittet

18/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Mange danskere hoster desværre i disse dage. Foto: Shutterstock
De nyeste tal for smittespredningen i Danmark viser, at coronaen fortsætter sit felttog på tværs af Danmark.

Mest læste i dag

Tallet stiger kun. Det er desværre forventeligt men intet mindre trist. Onsdag fortæller myndighederne via den officielle hjemmeside coronasmitte.dk, at antallet af smittede danskere er nået over 1000.

Helt præcist er 1044 danskere onsdag konstateret smittet med coronavirus. Ud af disse er fire døde. I alt er 7631 danskere blevet testet for virussen. 

Virussen er også gået i land på Færøerne. Her er 793 færinge blevet testet. Heraf er 47 bekræftet smittede. Heldigvis har coronavirus endnu ikke været skyld i nogle dødsfald på Færøerne. 

Tallene for de smittede i Danmark er opgjort tidligere onsdag, mens tallene fra Færøerne er en dag gamle. De stammer fra tirsdag morgen. 

Landet lukkes endnu mere ned

At tallene bliver ved med at stige er en af grundene til, at myndighederne tirsdag på adskillige pressemøder fortalte, hvordan de vil intensivere de danske foranstaltninger mod coronavirus.

Det omfatter bl.a. en omfattende nedlukning af forretninger, frisører, barer og andre steder, hvor virussen potentielt kan sprede sig. Det fortalte statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde tirsdag aften. 

 

Anbefalet til dig