Voldsomt stigning: Langt flere smittede end først antaget

29/7/20 11:14

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Tirsdag kunne Danish Crown fortælle, at man havde 3 smittede medarbejdere på slageriet i Ringsted. Nu er tallet dog steget markant, fortæller Danish Crown.

11 af de 12 medarbejdere, der er konstateret smittet siden tirsdag, er alle kontaktpersoner til de første tre, der blev testet positive for COVID-19. Den sidste medarbejder har været syg igennem længere tid og er nu konstateret smittet med corona. Det fortæller slagteriet onsdag i en pressemeddelelse. 

"Vi står i en alvorlig situation, hvor vi har fuld fokus på medarbejdernes sikkerhed og på at få brudt smittekæderne. Derfor er vi meget glade for, at myndighederne nu træder til og opstiller et mobilt testcenter ved slagteriet. Hvornår og hvor meget der skal testes, vil herfra blive styret af myndighederne, så vi sikrer, at indsatsen bliver så effektiv som overhovedet muligt," siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.

Størstedelen af de 12 nye smittede har ikke været på slagteriet i Ringsted siden fredag i sidste uge. Søndag blev der gjort en stor indsats for at informere kontaktpersonerne til den første, der blev konstateret smittet enten pr. telefon eller direkte ved indgangen til arbejdspladsen, da de mødte på arbejde mandag morgen.

Skal testes to omgang

Mandag formiddag har Styrelsen for Patientsikkerhed og Danish Crown aftalt, at styrelsen udstationerer en medarbejder på slagteriet for at sikre en hurtig og effektiv kontaktsporing.

"Det er virkelig betryggende for os at opleve, hvordan de danske myndigheder står klar til at hjælpe os i den her situation. Der er blevet reageret hurtigt uanset, hvem vi har kontaktet, og det er vores håb, at vi gennem en fælles indsats kan lykkes med at begrænse udbruddet," siger Per Laursen.

Danish Crown har valgt, at de i alt 80 mand, der i går blev sendt hjem for at lade sig teste, alle betragtes som kontaktpersoner til de smittede. Derfor skal de testes i to omgange og have to negative test, inden de igen kan møde på arbejde.

"Vi er alle sammen påvirkede af situationen, men selv om der helt naturligt er utryghed blandt medarbejderne, så gør alle, hvad de kan for at bakke op og følge de anvisninger, de får. Det har jeg stor respekt for, og det giver mig en tro på, at vi sammen kan få situationen under kontrol," siger Per Laursen.