WHO advarer: Anden bølge kan dræbe millioner

Af: Per Broch

|

27/06/2020

WHO advarer mod anden bølge. Foto: Shutterstock
Når temperaturen falder i september, så er der en risiko for at pandemien blusser op igen mange steder, og flere millioner kan risikere at dø i en anden bølge af coronavirussen.

Mest læste i dag

Millioner af mennesker over hele verden risikerer at dø, hvis en anden bølge af coronavirusinfektioner rammer verdenen over. Det advarede WHO om fredag.

Dr. Ranieri Guerra, der er assisterende generaldirektør for strategiske initiativer ved WHO, udtalte, at pandemien hidtil havde opført sig, som sundhedsembedsmændene havde forventet.

Hvis man sammenligner COVID-19 med den spanske syge for mere end 100 år siden, så vil man kunne forvente en opblussen af epidemien i september og oktober, når temperaturen falder. 

Til den italienske tv-kanal Rai TV fortalte Guerra, at sammenligningen med den spanske syge godt kunne laves, idet COVID-19 indtil videre har opført sig meget lig den spanske syge. Antallet af tilfælde af den spanske syge faldt om sommeren og blussede derefter kraftigt op i september og oktober. Anden bølge slog 50 millioner ihjel.

Den Europæiske Centralbanks chef Christine Lagarde, sagde ligeledes fredag, at der selvfølgelig ville være en risiko for en anden bølge af coronavirus, og vi burde lære noget fra udbruddet af den spanske syge i 1918-19.

Lempelig coronapolitik gør os sårbare overfor en anden bølge

Guerras kommentarer skal ses i lyset af, at lande overalt i Europa er ved at lukke op for landene, selvom smittetallet verden over stiger.

I skrivende stund passerer verdenen 10 millioner bekræftede smittede og en halv million døde. Antallet af smittede stiger i øjeblikket med mere end 150.000 om dagen. De kraftige stigninger i smittetilfælde forventes at forplante sig i en stigning i dødsfald om tre til fire uger.

Det hårdest ramte land med hensyn til nye smittetilfælde og dødsfald er Brasilien. Her er mere end 1,2 million mennesker blevet smittet med virussen og 56.197 er døde.

WHO advarer Europa mod at åbne for hurtigt og være opmærksom på faren for en anden bølge.

 

 

Anbefalet til dig