Advarer Apple-fans: iPhone 15-svindlere på spil

Af: Thea Andersen

|

11/09/2023

Tech
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Apple-fans advares.

Mest læste i dag

Hvis noget lyder for godt til at være sandt, er det sandsynligvis netop det. Dette gælder bestemt, når det kommer til såkaldte 'preorders' for iPhone 15.

Der er i øjeblikket svindlere, der forsøger at udnytte lanceringen af den nye iPhone til at narre Apple-fans. De lokker med, at man kan få fingrene i iPhone 15 før tid.

Men det er imidlertid ikke tilfældet, oplyser Cybersecurity-eksperter hos Kaspersky ifølge Mirror.

Disse svindelnumre, der ofte præsenteres som et 'eksklusivt' tilbud, narrer ofrene til at udlevere deres betalingsoplysninger eller bankoplysninger samt deres personlige informationer (f.eks. navn, telefonnummer eller endda deres adresse).

Kaspersky hævder, at når folk indsender disse private oplysninger, forsvinder svindlerne med deres data og deres midler - og modtager selvfølgelig ingen en iPhone.

Et lignende svindelnummer lover også brugerne chancen for at vinde iPhone 15, hvis de betaler et lille gebyr for at deltage i en konkurrence, men igen modtager ofrene intet i retur.

Kaspersky råder til, at man altid skal verificere online-sælgere, især hvis det drejer sig om et produkt før udgivelsen eller en gave. Det betyder at kontrollere officielle hjemmesider (såsom Apples hjemmeside) og udføre lidt ekstra research på den pågældende hjemmeside, såsom at se på anmeldelser og søge efter dens navn på sociale medier.

Hvis du er interesseret i at få iPhone 15, er dit bedste bud at vente, da Apple endnu ikke har offentliggjort den nye smartphone. Det vil sandsynligvis ske ved Apple-lanceringen den 12. september, hvor du vil kunne købe eller forudbestille den nye enhed enten direkte fra Apple eller fra en officiel mobiloperatør.

Der er endnu ingen oplysninger om, hvordan iPhone 15 kommer til at se ud, men rygterne siger, at den sandsynligvis vil have en ny form for strømkabel, der vil droppe den berømte Lightning-port til fordel for USB-C.

Andre ekstrafunktioner kunne omfatte en skærm med mindre kanter, et forbedret kamera med bedre zoom og et design, der er lavet af holdbart titanium.

Anbefalet til dig