Advarsel til alle Facebook-brugere: Det kan koste dig tusindvis af kroner

05/09/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Facebook-brugere er blevet advaret om at være på vagt over for en Marketplace-svindel, der kan ende med at koste brugere tusindvis af kroner.

Mest læste i dag

Catfish-værten Nev Schulman bruger sin ekspertise inden for bedrageri til at hjælpe folk med at holde sig sikre mod onlinetricks.

Han mener, at vi er meget sårbare, mens vi uskyldigt krydser Facebook Marketplace for at gøre en god handel.

Lullet ind i en falsk sikkerhed på appen, er dens næsten tre milliarder brugere primære mål for svindlere, frygter han.

Og Nev foreslår, at det er fordi "vi alle stadig er begyndere", når det kommer til at navigere i sælgende apps som Facebook Marketplace, Vinted, Depop og eBay.

Den 37-årige MTV-stjerne har indgået partnerskab med mobilbank-appen Zelle for at uddanne brugerne i, hvordan man identificerer og undgår svindel.

"Svindlere retter sig mod sælgere på markedspladser, fordi det gennemsnitlige internetsælger sandsynligvis ikke har gjort det så mange gange før. Facebook Marketplace er sandsynligvis en af ​​de største [for svindel], bare fordi Facebook har flest brugere," fortalte Nev til Yahoo.

"Hvis du ikke kender de simple få røde flag, du skal holde øje med, kan det være let at blive offer," tilføjede han.

Nev advarede folk om at være opmærksom på et almindeligt trick, der bruges af svindlere.

Svindlere kan ofte sende mærkelige beskeder til intetanende købere på platforme som Facebook Marketplace, der hævder at være fra det sociale netværk selv. Det skriver The Sun.

Brugere bliver så typisk bedt om at klikke på et link for at bekræfte deres oplysninger.

På grund af at være ivrige efter at sikre deres vare, ender mange naive købere med ubevidst at give svindlere deres personlige oplysninger.

Et andet advarselstegn er iver, manglende forhandling og ingen stillede spørgsmål.

Svindlere tilbyder derefter at betale for deres køb gennem en pengeoverførselsapp, før de hævder, at det ikke gik igennem, fordi sælgeren skal opdatere sin konto.

Anbefalet til dig