Advarsel til millioner af Facebook-brugere

21/10/22 12:00

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Millioner af Facebook-brugere er blevet advarede om at ændre indstilling for at forblive privat på appen.

Mange brugere kan opleve, at de ved et uheld har "flashet" deres Facebook-vaner. Din Facebook-app har nemlig en særlig advarsel kaldet Active Status.

Dette lader dig se, hvornår dine venner og forbindelser er online eller for nylig brugte appen. Det skriver The Sun.

Men det betyder også, at de kan se, hvornår du er logget på Facebook. Det er muligt at slå dette fra, hvilket kan være en god idé.

Når alt kommer til alt, vil du ikke nødvendigvis have nysgerrige venner, der overvåger dine Facebook-vaner.

Men husk: at slå det fra betyder, at du også mister muligheden for at se, når andre mennesker er online.

Dette gælder både på Facebook og Facebook Messenger.

"Du vil ikke se, hvornår dine venner og forbindelser er aktive eller for nylig aktive på denne app," forklarede Facebook.

"For at sikre, at de ikke kan se disse oplysninger om dig, skal du slå denne indstilling fra, uanset om du bruger Messenger eller Facebook, og din aktive status vil ikke længere blive vist," tilføjede Facebook.

Sådan slår du aktiv status fra på Facebook

Heldigvis er det ekstremt nemt at slå din aktive status fra.

  1. Start først Facebook-appen på din iPhone eller Android.

  2. Tryk nu på Mere - eller de tre stablede linjer.

  3. Rul ned og tryk på Indstillinger og privatliv, og vælg derefter Indstillinger.

  4. Rul nu ned igen og se efter sektionen kaldet Synlighed.

  5. Nederst i denne vil du se Aktiv status.

  6. Tryk på det, og sluk derefter Aktiv status for at forhindre venner i at se din Facebook-aktivitet.

Den gode nyhed er, at du kan ændre denne indstilling til enhver tid. Så hvis du bliver nysgerrig på, hvornår dine venner er aktive, så kan du nemt slå det til igen.