Apple advarer: Derfor skal du ikke oplade din iPhone om natten

Af: Thea Andersen

|

15/08/2023

Tech
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Du bør holde op med at oplade din iPhone natten over.

Lige nu læser andre også

For mange af os er natten den mest bekvemme tid til at lade vores telefoner op, så de er klar til brug næste morgen. Men en ny advarsel fra Apple understreger, at denne almindelige vane kan være yderst farlig og endda potentielt dødelig.

Apple har udsendt en kraftig advarsel til brugerne om de farer, der er forbundet med at lade telefonen oplade om natten, især hvis den er dækket til og ikke kan ventilere ordentligt.

Ifølge Apple kan dette medføre risiko for brand, elektrisk stød, skader eller skade på iPhone eller anden ejendom. Især hvis telefonen placeres ved siden af ​​puden om natten, kan den farlige overophedning ikke kun skade telefonen, men også starte en brand.

Det skriver Mirror.

I en sikkerhedsmeddelelse fra Apple lyder det:

"Sov ikke på en enhed, en strømadapter eller en trådløs oplader, og placér dem ikke under et tæppe, en pude eller din krop, når de er tilsluttet en strømkilde. Hold din iPhone, strømadapter og enhver trådløs oplader et godt ventileret sted, når de er i brug eller oplader. Vær særligt opmærksom, hvis du har en fysisk tilstand, der påvirker din evne til at opdage varme mod kroppen."

Apple advarer også om, at risikoen for brand øges, hvis du bruger tredjeparts opladere, da nogle billigere opladere måske ikke overholder de samme sikkerhedsstandarder som Apples egne produkter.

For at imødegå dette anbefaler Apple at lede efter "Made for iPhone" kabler, der overholder internationale sikkerhedsstandarder.

"Du kan også oplade iPhone med 'Made for iPhone' eller andre tredjeparts kabler og strømadaptere, der overholder USB 2.0 eller senere og gældende landsreguleringer samt internationale og regionale sikkerhedsstandarder. Andre adaptere opfylder måske ikke gældende sikkerhedsstandarder, og opladning med sådanne adaptere kan udgøre en risiko for død eller skade," forklarer IT-virksomheden.

Det er dog ikke kun opladning om natten, du bør undgå.

Apple insisterer også på, at du aldrig bør oplade din enhed i nærheden af vand eller andre væsker, og at du straks skal skrotte opladere, der er blevet beskadiget.

"Brug af beskadigede kabler eller opladere, eller opladning når der er fugt til stede, kan forårsage brand, elektrisk stød, skader eller skade på iPhone eller anden ejendom," slutter de.

Anbefalet til dig