Apple med interessant ny iPhone

13/10/20 22:10

Kasper

I dag kunde Apple ikke trække den længere, da de her til aften præsenterede deres nye iPhone for offentligheden. En lancering og offentliggørelse, som smartphone-entusiasterne rundt i verden havde ventet længe på.

Sponsoreret indhold

Men hvad der skete til lanceringen af den nye iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max havde næppe kunne forudses på forhånd. Med ét blev det lige pludselig klart, at Apple langt fra er på vej ud af det vilde kapløb om, hvem der kan udvikle den vildeste smartphone.

Forudbestil iPhone 12, hvis du ikke kan vente på at få fingrene i tidens smarteste smartphone. En mobiltelefon, der i den grad viser, hvor meget mere end blot en telefon en smartphone kan være.

Særpræget fokus på øget ydeevne i ny iPhone

Det var vist ingen tvivl om, at det er performance, der var det helt store buzz word i aftenens lancering af en ny, banebrydende iPhone. Og det må man også sige, Apple levede op til, da de kl. 19.00 dansk tid slog dørende op for endnu en hemmelighedsfuld Apple-lancering.

For selvom det måske ikke var de vildeste forventninger til den nye version af den ikoniske iPhone, var der ingen tvivl om, at Tim Cook og hans team af dygtige hardwareingeniører havde lagt op til lidt af en lanceringsfest med overraskelser af enhver slags.

Blot 5 minutter inde i den ventede lancering blev det nemlig understreget, at man havde haft fokus på, hvordan man kan få en endnu hurtigere smartphone end tidligere. Og med en 6-kernet CPU samt en 4-kernet GBU blev det gjort klart, at denne smartphone ikke længere bare er en telefon, men en helt anden og meget vildere maskine, der sammen med et 5G-netværksforbindelse ingen grænser har.

Ny OLED-skærmløsning på hele serien i et 11 % tyndere cover

Det blev også hurtigt gjort klart, at man hos Apple har valgt at anvende den nye OLED-skærmløsning i samtlige af de modeller, der blev lanceret under iPhone 12. Og selvom det måske ikke var underligt, at man også ville have fokus på en bedre skærm-løsning, var det alligevel vildt og anderledes, at man ikke valgte at differentiere mere på de forskellige iPhone 12-modeller.

Denne udvikling virker også interessant taget i betragtning af, at man tidligere har valgt at lave meget forskellige kvalitetsniveauer og -standarder. Men det har man altså ikke valgt at gøre i forbindelse med lanceringen af dette års iPhone. Og det selvom man holder på et ret forskelligt prisniveau over linjen af iPhone 12-modeller.

Også skærmens tykkelse blev udfordret til dette år iPhone-lancering, da man faktisk havde formået at gøre iPhone 12 hele 11 % tyndere end de tidligere modeller – uden at det dermed betyder, at modellen er mere skrøbelig end tidligere set. Designets tykkelse er måske ikke i sig selv særlig vildt. Men taget i betragtning af, at man samtidig med det har proppet modellem med spændende opgraderinger, et større optisk linse og masser af andre features, er det alligevel ret imponerende.