Derfor bør du aldrig bruge mobilen, mens den lader op

Af: Ida Hansson

|

20/04/2023

Tech
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er de færreste der ved, at man faktisk ikke bør bruge mobilen mens den lader op.

Lige nu læser andre også

Det kan være vildt svært at øve tålmodighed, når du skal bruge din telefon (f.eks. lige i dette øjeblik), og alligevel kræver batteriet at blive opladet på nøjagtig samme tid.

Hvad skade kan det gøre, at bruge mobilen mens den lader op? Det kan virke som en uskyldig handling, men nogle gange er den skade, du laver på din telefon, langsigtet. Uden at være klar over det, kan du faktisk bidrage til nedbrydningen af ​​din telefons batteri og en mindre effektiv, mindre hurtig telefon.

Hvis du nogensinde har spekuleret på, om der var sandhed i rygtet om, at du ikke skulle bruge din iPhone, mens den oplades, er det her grunden til, at tekniske eksperter siger, at det er en frygtelig idé.

Ingen kan lide at arbejde over- heller ikke din telefon. Det siger Patricio Paucar, medstifter af Navi.

"Hvis du kan undgå at bruge din telefon, mens den oplader er dette ideelt," siger eksperten.

"I bund og grund beder du din telefon om at udføre dobbeltarbejde, og det er muligt, at det kan få din telefon til at overophedes. Årsagen til, at dette kan ske, skyldes, at lithium-ion-batteriet opvarmes, når det er overbelastet, og dette kan gøre dit batteri mindre effektivt over tid," tilføjer han.

Selvom din iPhone ikke overophedes eller oplever nogen batteriskade, siger Patricio Paucar, at du skal vide, at brug af den, mens den er tilsluttet, kan få den til at oplade langsommere, især hvis du laver ting som at streame en video. Det skriver Shefinds.

"Hvis du vil have den bedste ydeevne fra din iPhone, så tag den sikre vej og undgå at bruge den, mens den oplades," siger han.

Ikke kun forårsager brug af din iPhone, mens den oplades, disse problemer, men det kan også føre til andre problemer som at reducere ydeevnen og /eller få apps til at fryse.

"Det kan føre til frossen skærmen, hvis skærmen holdes tændt i lange perioder, og det kan forkorte levetiden for andre komponenter," tilføjer Techtable-grundlægger Jonathan Brax.

Anbefalet til dig