Google med advarsel til disse Android-brugere: Tjek dine indstillinger med det samme

Tech
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du har en Android-telefon i lommen, skal du muligvis installere en vigtig sikkerhedsopdatering.

Mest læste i dag

Google har udsendt en advarsel til en gruppe Android-ejere og opfordrer dem til at tjekke deres indstillinger og installere den nyeste softwareopdatering med det samme.

Teknologigiganten delte denne advarsel sammen med juni 2024-opdateringen til sine Pixel-enheder, der skulle rette 'sikkerhedssårbarheder' og tilføje 'funktionsforbedringer' til alle understøttede Google Pixel-smartphones.

Det er vigtigt, at du tjekker dine indstillinger så hurtigt som muligt for at se, om der er en opdatering, der venter på at blive downloadet. Google har understreget, at opdateringen løser intet mindre end 50 forskellige sikkerhedsproblemer med Pixel-telefoner, hvoraf syv vurderes at være 'kritiske'.

En af sårbarhederne har endda fået betegnelsen 'zero-day', hvilket betyder, at hackere allerede har udnyttet fejlen. At undlade at downloade denne opdatering gør, at både din telefon og dine data vil være i fare. Derfor bør du naturligvis ikke tøve med at få det gjort med det samme.

"Alle understøttede Google-enheder vil modtage en opdatering til 2024-06-05-patch-niveauet. Vi opfordrer alle kunder til at acceptere disse opdateringer til deres enheder," lød det fra Google ifølge Express.

Google forklarede videre, at der er indikationer på, at CVE-2024-32896 muligvis bliver udnyttet i begrænset og målrettet omfang.

Google er nu på den ottende generation af sine Pixel-telefoner, hvor Pixel 8a, Pixel 8 og Pixel 8 Pro alle er kompatible med denne sikkerhedsopdatering. Andre Pixel-modeller, der er kompatible med og bør få den installeret, er Pixel 7a, Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 6a, Pixel 6, Pixel 6 Pro og Pixel Fold.

Hvis du har en ældre Pixel-enhed, kan det være værd at overveje en opgradering. Pixel 5 og ældre enheder modtager ikke længere officielle sikkerhedsopdateringer fra Google, hvilket øger risikoen for, at du bliver offer for malware eller hackere, der udnytter disse fejl i Android-systemet.

Du kan finde ud af, om du har en softwareopdatering, der venter på at blive downloadet, ved at klikke dig ind i Indstillinger på din Pixel-enhed (dette gælder også for alle Android-enheder). Derfra kan du trykke på System og derefter Systemopdatering, hvor du muligvis kan finde en ny opdatering.

Google er begyndt at love hele syv års software- og sikkerhedsopdateringer til Pixel-telefonerne, hvilket gælder for alle de nyere Pixel 8-serier. Det er et løfte, der overgår industristandarden og endda slår Apples officielle support, der lyder på op til fem år.

Det betyder, at en Pixel 8 er et godt valg, hvis du ønsker en Android-telefon, der i flere år kan bryste sig af en solid sikkerhed. Mange Android-enheder har en meget kortere supporttid, hvorfor du vil have en teknisk usikker enhed efter kun to eller tre år.

Anbefalet til dig