Har du også undret dig over dette ved din computer? En ændring i Microsoft har givet anledning til kæmpe debat

Af: Mie M.B

|

23/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der har været stærke følelser i luften ovenpå Microsofts nylige ændring

Mest læste i dag

Da Stef Luthin en kold januarmorgen startede sin computer, fornemmede hun straks, at noget var forandret. Den 25-årige marketingkoordinator fra Chicago opdagede, at skrifttypen i hendes Word-dokumenter var ændret uden hendes indblanding. "Det føltes, som om min egen computer spillede mig et puds," forklarer Luthin til CNN.

Hendes forbløffelse blev delt på TikTok den 12. januar i en kort video, der hurtigt fangede internettets opmærksomhed med millioner af visninger og tusindvis af kommentarer. "Pludselig indså jeg, at jeg ikke var alene om denne oplevelse," siger Luthin.

Efter 17 år som den foretrukne standardfont i Microsofts programmer som Outlook og Word, var Calibri blevet erstattet af en ny skrifttype ved navn Aptos. Denne ændring, som Microsoft annoncerede i juli og først gjorde tilgængelig for Microsoft Insiders, begyndte for alvor at blive implementeret for Microsoft 365-brugere over hele verden i december.

Skiftet affødte en bølge af reaktioner på sociale medier, hvor mange udtrykte deres overraskelse og passionerede meninger om skrifttyper. Diskussionerne i kommentarsporene spændte bredt, med nogle brugere, der stadig svor troskab til Times New Roman, skrifttypen som Calibri erstattede i 2007.

"Det virker måske latterligt for nogle at blive så optaget af en skrifttypeændring, men reaktionerne viser, hvor meget sådan en ændring faktisk betyder for os," bemærker Luthin.

Thomas Phinney, præsident for den internationale forening dedikeret til typografi, ATypI, sammenligner ændringen med at træde ind i et rum, hvor vægfarven pludselig er ændret. "Det har måske ikke stor betydning, men det påvirker vores følelse af rummet og vores arbejde."

Den brede opmærksomhed omkring Luthins video, som blev delt på TikTok, Instagram og YouTube, og som har fået over 800.000 likes, understreger den universelle reaktion på skiftet. Endda Steve Matteson, designeren bag Aptos, og Microsoft selv har anerkendt opslaget.

Anbefalet til dig