Her er den nye storsatsning fra den kinesiske mobilgigant Xiaomi

Foto: Xiaomi
Xiaomi, som er verdens fjerdestørste leverandør af mobiltelefoner, er klar med deres nye store satsning. Telefonen, Mix Alpha, lanceres i december med et prisskilt på intet mindre end 2800 dollars. Xiaomi fremstiller især smartphones, som kører på deres egen version af Android MIUI-firmware. Observatører antyder, at en del af Xiaomis hurtige succes hviler på deres evne til at differentiere sig inden for Android-universet.

Mest læste i dag

Mobilproducentens nye storsatsning Mi Mix Alpha har med sit specielle skærmdesign skubbet grænserne for nutidens telefonskærme og formfaktorer. Vi har tidligere set især Samsung storme frem med sine buede kanter, men nu bringer Xiaomi dette til et helt nyt vildt niveau med den nye telefon, Mi Mix Alpha.

Xiaomi Mix Alpha: En mobil med utrolige detaljer

Den omgivende skærm på den nye Mi Mix Alpha vikles helt rundt om mobilen til det punkt, hvor skærmen møder kameramodulet på bagsiden af telefonen. Da mobilen næsten udelukkende er dækket af skærm, så kommer den heller ikke med de normale fysiske knapper. Den har dog stadig en ”power knap” på toppen af telefonen. I stedet for de normale fysiske knapper har man valgt at bruge trykfølsomme sider. Telefonens andre funktioner er skjult under skærmen herunder fingeraftrykslæser og en akustisk teknologi, som erstatter det typiske ørestykke og højttaleren. Mi Mix Alpha har desuden, ligesom sin forgænger Mi Mix, også ultralyd til nærhedsfølelse. 

Mi Mix Alpha bruger Samsungs nye 108-megapixel kamerasensor, som er udviklet af Samsung i samarbejde med Xiaomi. Kameraet er kombineret med pixels i 2x2 firkanter for at forbedre lysfølsomheden i svagt lys i en billedkvalitet på 27 megapixel.

Med en 1 / 1,33 tommer linse har vi med en linse at gøre, som er usædvanlig stor til en telefon og bør give Mi Max Alpha en masse lysindsamlingskapacitet. Der er desuden heller ikke behov for et selfie-kamera. Du vender simpelthen bare telefonen rundt og bruger det normale kamera, som med sin høje billedkvalitet vil give dig mulighed for at skyde endnu skarpere selfies. Skærmen er jo også på bagsiden, så du kan sagtens se dit motiv. 

En unik telefon i begrænset antal

Xiaomi beskriver Mi Mix Alpha som en "koncept-smartphone." Den bliver ikke masseproduceret. Telefonen sælges i en mindre skala fra december. Den originale Mi Mix blev ligeledes beskrevet som en "koncept-smartphone", men blev et år senere udbudt i en masseproduceret udgave under navnet Mi Mix 2.

På den ene side giver dette design åbenlyse problemer i forhold til omkostninger, holdbarhed, batterilevetid, utilsigtet touch-genkendelse, privatliv og så videre. På den anden side har vi dog med en mobil at gøre, som tager teknologien til et helt nyt niveau.

Xiaomi stormede frem tilbage i 2011, hvor man udgav sin første smartphone og fik hurtigt en stor bid af det kinesiske marked. Xiaomi blev i 2014 det største smartphoneselskab i Kina. I starten af andet kvartal af 2018 var Xiaomi verdens fjerdestørste smartphone-producent, førende på både deres største marked, Kina, og deres næststørste marked, Indien. I 2018 begyndte Xiaomi også at røre på sig på det europæiske marked. 

I 2018 indgik mobilproducenten et samarbejde med Hutchison, som ejer teleselskabet 3 mobil, om at sælge de kinesisk producerede telefoner i Danmark og dets butikker. Læs mere om Xiaomi på deres hjemmeside. 

Hvad synes du om Xiaomis nye topmodel? Ville du give små 20.000 for en Mi Mix Alpha til december? 

 

Anbefalet til dig