Instagram arbejder på ny funktion: Skal tackle uopfordrede nøgenbilleder i dine DM's

24/9/22 11:20

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Folk, der 'slider ind' i Instagram DM's med uopfordrede nøgenbilleder og seksuelt eksplicitte billeder, har været et langvarigt problem blandt brugere.

Det ser ud til, at Instagram endelig arbejder på en løsning til at beskytte sine brugere mod denne ubehagelige oplevelse.

App-forsker Alessandro Paluzzi offentliggjorde et tidligt billede af den nye sikkerhedsfunktion på Twitter i denne uge.

Meta bekræftede funktionen til Metro.co.uk og sagde, at det nye sæt brugerkontroller til at hjælpe folk med at beskytte sig selv mod uønskede DM's vil være valgfrit.

"Denne teknologi tillader ikke Meta at se nogens private beskeder, og de bliver heller ikke delt med os eller nogen andre," sagde en Meta-talsmand til Metro.

Den nye funktion vil sikre, at eksplicitte beskeder, der indeholder nøgenhed, forbliver dækket, medmindre du aktivt vælger at se dem.

'Teknologi på din enhed dækker billeder, der kan indeholde nøgenhed i chats. Instagram KAN IKKE få adgang til billeder,' tweetede Paluzzi.

"Vi arbejder tæt sammen med eksperter for at sikre, at disse nye funktioner bevarer folks privatliv, samtidig med at de giver dem kontrol over de beskeder, de modtager." sagde Meta-talsmanden.

Ifølge en rapport offentliggjort tidligere på året af Center for Countering Digital Hate, en britisk nonprofitorganisation, lykkedes det ikke Instagrams værktøjer at reagere på 90 procent af billedbaserede direkte beskeder sendt til højt profilerede kvinder.

Mange fik tilsendt seksuelle billeder fra mænd, og ikke engang dens 'skjulte ord'-funktion kunne helt bortfiltrere ord som 'bitch' osv.

I juni introducerede Instagram nye forældreovervågningsværktøjer til konti for teenagere i Storbritannien og Irland.