iPhone-brugere ødelægger batteriets levetid med denne simple handling: Bør stoppe straks

Af: Mie M.B

|

22/02/2024

Foto: chainarong06 / Shutterstock.com
Foto: chainarong06 / Shutterstock.com
Apple har meldt ud at denne handling skader batteriet

Mest læste i dag

Apple har slået fast, at brugere af en iPhone ikke bør lukke åbne apps, medmindre de ikke fungerer som de skal. Mange iPhone-brugere har en tendens til at gennemgå deres app-karusel og lukke apps i den tro, at det vil forbedre telefonens ydeevne og forlænge batteriets levetid. Dette er dog en misforståelse, og Apple understreger, at sådanne handlinger faktisk kan være mere skadelige for batteriet. Det skriver Ladbible.

Ifølge Apple, er apps i baggrunden ikke aktive, men placeret i en standbytilstand for at lette navigation og multitasking for brugeren. Derfor anbefaler Apple kun at lukke apps, hvis de ophører med at fungere korrekt. Teknologijournalist John Gruber tilføjede, at apps i baggrunden er "frosne", hvilket begrænser deres baggrundsaktiviteter og frigør det RAM, de har brugt. iOS-systemet håndterer dette så effektivt, at det at genoplive en "frossen" app kræver betydeligt mindre CPU-energi end at genstarte en app, der er blevet tvangslukket.

Denne praksis med at lukke apps i baggrunden er ikke kun unødvendig, men kan faktisk føre til dårligere batterilevetid og længere skiftetider mellem apps. Gruber påpeger, at selvom det kan virke som om, at apps, der hurtigt genindlæses fra baggrunden, aldrig rigtigt har holdt op med at køre, er de faktisk blevet sat på pause af systemet. Denne proces med at "fryse" og derefter "optø" apps viser iOS' evne til effektivt at administrere ressourcer.

Anbefalet til dig