Kæmpe Facebook-fejl du ALDRIG må begå

Af: Ida Hansson

|

12/08/2023

Tech
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Facebook Marketplace-sælgere er blevet advaret om et bekymrende fupnummer, der lige nu spreder sig i en rasende fart.

Lige nu læser andre også

Udspekulerede svindlere spørger, om de kan arrangere en indsamling via FedEx eller UPS, fordi de har travlt - men alt er ikke så uskyldigt, som det måske kan se ud.

"OK, jeg tager det, men jeg vil gerne komme i morgen, men jeg har travlt med arbejde i øjeblikket." Sådan begynder svindleriet som regel.

"Jeg sender et UPS-bud til dit hjem for at give dig dine penge kontant og hente varen." Først og fremmest tilbyder leveringsfirmaer som Fedex og UPS ikke tjenester som denne.

Men fidusen bliver sværere, når de beder dig om at betale for forsikring af den kuvert, der angiveligt bærer dine kontanter.

De hævder, at dette er et krav fra leveringsudbyderen og lover at efterlade det ekstra beløb i konvolutten, så du ikke kommer til at mangle penge.

For at lokke ofrene videre, vil svindleren bede om din e-mailadresse.

De vil bruge dette til at sende dig en falsk e-mail, der foregiver at være fra leveringsfirmaet, hvor du skal indbetale forsikringspengene. Det vil inkludere ting som et falsk sporingsnummer for at få det til at virke autentisk. Det skriver The Sun.

Hvis du går videre, ender du med at betale svindleren, og din levering vil aldrig ankomme. Og skulle du blive mistænksom og nægte, kan tingene blive rigtig grimme.

Den dårlige skuespiller starter måske med sympatikortet og siger, at de vil miste penge, fordi leveringsordren ikke kan annulleres. Dette kan endda føre til trusler, hvis du bliver ved med at nægte.

Tricket har faktisk stået på i et stykke tid nu, men sælgere på Facebook Marketplace siger, at det stadig sker.

Køb sikkert fra Facebook Marketplace

Det er altid bedst at mødes personligt, når du køber eller sælger på Facebook Marketplace. Sørg for, at det er et offentligt mødested, der er i et godt oplyst område.

Undgå betalingslinks og log ind direkte via betalingsmetodens hjemmeside. De fleste sælgere foretrækker at håndtere kontanter direkte, når de mødes for at sikre, at det er lovligt.

Spot en svindler på Facebook Marketplace

Det er altid en god idé at tage et kig på personens profil, da denne kan have nogle afslørende tegn. Tjek datoen, kontoen blev oprettet.

Hvis den konto, der kontakter dig, er oprettet for ganske nylig (i løbet af de sidste par uger eller måneder), bør du være forsigtig, da dette kan vise, at den specifikt er blevet oprettet for at snyde uskyldige mennesker.

Anbefalet til dig