Melder ud: Snart skifter socialt medie navn

Af: Ida Hansson

|

24/07/2023

Tech
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
"Snart vil vi sige farvel til 'twitter-brandet' og gradvist alle fuglene," tweetede Elon Musk sent lørdag aften.

Lige nu læser andre også

Er Twitter-fuglen ved at uddø? Det ser det ud til, hvis Elon Musk får sin vilje.

Milliardæren og ejeren af ​​Twitter sagde i en række tweets sent lørdag aften, at han ville ændre mærket på den sociale platform til at være et "X". Han delte også en animeret gif af et stiliseret X mod en skarp sort baggrund.

"Hvis et godt nok X-logo bliver postet i aften, vil vi sende live over hele verden i morgen," sagde han som en del af en række tweets.

Som sædvanligt med Elon Musk er det svært at sige, hvor seriøs han er. Han er kendt for at komme med vilde kommentarer og derefter ikke følge dem helt til dørs.

Alligevel har Elon Musk længe haft en besættelse af bogstavet 'X'. Eller som han tweetede i går aftes: "Ved ikke hvilke subtile hints det gav, men jeg kan godt lide bogstavet X."

Milliardæren har en søn ved navn X Æ A-12 Musk med sangeren Grimes, men kalder ham blot X. Det skriver The Hollywood Reporter.

Men Elon Musk grundlagde selvfølgelig også hjemmesiden og netbanktjenesten X.com i 1999. Det ville til sidst fusionere med et andet firma for at blive til PayPal. Elon Musk generhvervede X.com-domænet fra PayPal i 2017 og sagde i et tweet lørdag, at den nye Twitter, eh undskyld, X, vil operere der fra.

Tweets vil blive kaldt 'X', skrev Musk, og følgere vil blive kaldt "seere", en henvisning til et mål om at gøre Twitter lidt mere som TikTok eller YouTube.

Det er ikke umiddelbart klart, om Elon Musk godkendte navneændringen med Twitters administrerende direktør, Linda Yaccarino.

Yaccarino, en erfaren reklamechef, der sluttede sig til Twitter fra NBCUniversal i maj, har udråbt Twitters rækkevidde og som et sted for premium-video. For eksempel har Fox Sports været vært for et live pre-show på Twitter til FIFA Women's World Cup, og der er lignende planer for NBCUniversal at gøre det til OL i Paris i 2024.

Anbefalet til dig