Microsoft afslører endelig hvad denne lysende ring betyder

Af: Mie M.B

|

16/02/2024

Foto: Asif Islam / Shutterstock.com
Foto: Asif Islam / Shutterstock.com
Gennem mange år har denne lysende ring vakt undren

Mest læste i dag

Efter år med spekulationer og frustration blandt gamere, er mysteriet bag Xbox 360's frygtede "røde ring af død" endelig løst. Dette problem, som har plaget ejere af konsollen og skabt frygt for pludselig strømafbrydelse, er blevet et kendt fænomen i gamingkredse. Den røde ring signalerede nemlig en kritisk hardwarefejl, der ofte resulterede i, at konsollen blev ubrugelig. Det skriver Ladbible.

Robbie Bach, den tidligere leder af Xbox, mindes i sin bog "Xbox Revisited: A Gameplan for Corporate and Civic Renewal" om, hvordan han og et team af ledere måtte tage drastiske skridt for at håndtere de udbredte rapporter om defekte Xbox 360-konsoller. Efter en dybdegående samtale besluttede de at udvide garantien til tre år og tilbyde reparation eller erstatning af alle berørte enheder - en beslutning, der kostede Microsoft en milliard dollars, men som viste sig at være til fordel for de frustrerede kunder.

Bach indrømmede, at det oprindelige fokus havde været på konsollens æstetik frem for dens interne design, hvilket bidrog til problemet. "Det er en ting med tre røde lys, som desværre ikke fortæller os noget... Det kunne have været næsten hvad som helst," sagde Bach i et interview med Business Insider i 2020.

Mysteriet blev endeligt opklaret i den kommende Microsoft-dokumentar "Power On: The Story of Xbox", hvor Peter Moore, den tidligere chef for Xbox, afslørede, at problemet skyldtes konsollens hurtige temperaturændringer. Denne temperaturvariation belastede det interne system betydeligt og førte til, at den røde ring af død blev en alt for almindelig afslutning for mange Xbox 360-konsoller.

Selvom mange gamere nu har opgraderet til nyere modeller som Series S/X, bringer denne afsløring en vis afslutning på et kapitel i Xbox-historien, der har været kilde til både frustration og fascination.

Foto: Wikimedia Commons

Anbefalet til dig