MitID får alvorlig kritik: For dårligt sikret

Tech
Foto: PR
Foto: PR
Datatilsynet giver hård kritik til Digitaliseringsstyrelsen

Mest læste i dag

– MitID har afløst NemID, fordi der er brug for et digitalt ID, som kan leve op til fremtidens sikkerhedskrav og behov, står der på borger.dk om Danmarks digitale ID.

Alligevel er sikkerheden i MitID-appen ikke i top.

Det viser sig nemlig, at Digitaliseringsstyrelsen har fået ’alvorlig kritik’ og påbud af Datatilsynet, fordi MitID-sikkerheden er for dårlig.

Det skriver IT-mediet Version 2, der ifølge B.T. har fået adgang til Datatilsynets gennemgang via en aktindsigt i en længere række anmeldelser.

De går på, at flere borgere har kunne logge hinanden ind ved uheld eller tilfældigheder, udelukkende fordi deres MitID-brugernavne og login-tidspunkt var for tæt på hinanden.

– Der er grundlag for at udtale alvorlig kritik af, at Digitaliseringsstyrelsens behandling af personoplysninger ikke er sket i overensstemmelse med reglerne, har Datatilsynet skrevet i et brev til Digitaliseringsstyrelsen i september 2022 ifølge B.T.

I den forbindelse har Datatilsynet meddelt Digitaliseringsstyrelsen påbud om at foretage de nødvendige ændringer i MitID-appen. De skal sikre, at fejlen ikke kan opstå igen, lyder det.

Anbefalet til dig