Truslen fra disse kriminelle stiger: Har krævet løsesum for over 7,6 milliarder kroner

Af: Mie M.B

|

19/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De kriminelle bliver til stadighed mere kreative og aggressive

Mest læste i dag

2023 blev et år med store gevinster for cyberkriminelle, der til stadighed ser ud til at forfine deres metoder og intensivere deres angreb mod virksomheder. Ransomware, hvor kriminelle krypterer virksomheders data og kræver løsepenge for at dekryptere dem, var særligt udbredt og effektivt, hvilket resulterede i betydelige tab for mange virksomheder. Det skriver Finans.

Chainalysis, en virksomhed specialiseret i kryptokurrencyanalyse, fremhæver, at 2023 blev et rekordår for cyberkriminelle. Ransomware-betalingerne steg markant og nåede op på 1,1 milliarder dollars, svarende til omkring 7,6 milliarder kroner.

Den reelle sum kan dog være betydeligt højere, da mange ransomware-angreb ikke rapporteres offentligt.

I de seneste år er beløbet for løsepenge steget drastisk, og metoderne er blevet mere aggressive. Et eksempel er det amerikanske hotel og casino Caesars, der sidste år blev tvunget til at betale 15 millioner dollars, svarende til næsten 104 millioner kroner, efter at være blevet ramt af ransomware.

Desuden rapporterer Techcrunch om et skræmmende tilfælde, hvor hackere angiveligt forsøgte at afpresse et hospital for kræftpatienter i december.

Anbefalet til dig