Undgå at ødelægge din smartphone i kulden: Dette skal du være opmærksom på

Af: Mie M.B

|

11/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kulde og varme kan påvirke funktionen af din smartphone permanent

Mest læste i dag

Det kolde vejr påvirker ikke kun veje og boliger, men også vores elskede smartphones. Det er et velkendt fænomen, at iPhones ikke trives særligt godt i ekstreme temperaturer, og dette er noget, Apple understreger specielt gør sig gældende i vintermånederne. Med den tiltagende frost er det vigtigt for brugere af smartphones at forstå, hvordan deres enheder kan reagere på kulden. Det skriver Ladbible.

Vejret kan have alvorlige konsekvenser for iPhones, og det er afgørende, at brugere er opmærksomme på, at hvis enhederne udsættes for kolde forhold, kan det forringe ydeevnen betydeligt og få batteriet til at tømme hurtigere end normalt.

Batteriet mister sin effektivitet i kulden, og det kan endda resultere i, at iPhone slukker helt. Heldigvis forsikrer Apple, at dette kun er en midlertidig situation, som ikke forårsager langvarig skade. På deres hjemmeside forklarer de: "Brug af en iOS- eller iPadOS-enhed i meget kolde forhold kan midlertidigt forkorte batterilevetiden og få din enhed til at slukke. Batteriets levetid vil vende tilbage til normal, når du bringer din enhed tilbage til normal stuetemperatur."

For at undgå disse problemer anbefaler Apple at man ikke bruger sin iPhone ved temperaturer under 0 °C eller opbevarer den et sted med temperaturer under -20 °C. Løsningen på at imødegå kuldeproblemer er at varme telefonen op, men det er afgørende, at dette gøres forsigtigt uden brug af eksterne kilder som f.eks. en hårtørrer eller radiator.

I varmere klimaområder er det straks værre. Her kan varme have en permanent effekt på iPhones og forkorte den samlede batterilevetid.

Anbefalet til dig