Advarer: Har du denne app, skal du slette den omgående

Teknologi
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Slet den, lyder meldingen.

Lige nu læser andre også

Af og til sker det, at nogle hackere finder vej til din telefon, og nu er det sket via en app, som man opfordres til at slette med det samme.

Der er én helt særlig app, som alle nu opfordres til at slette med det samme.

Appen kan stjæle dine private beskeder fra Facebook, WhatsApp og Telegram, lyder meldingen fra en række tekniske eksperter.

En virus har infiltreret Google Play-butikken og er skyld i, at dine private beskeder nu kan være i fare for at blive opsnappet af hackere.

Android-brugere, der har downloadet appen SafeChat, bliver opfordret til at slette den omgående.

Appen er blevet fjernet fra Google Play-butikken, men de, der allerede har downloadet den, har den stadig på deres telefon.

Sådan gør hackerne

Det er en hackergruppe ved navn ‘Bahamut’, der står bag appen. Appen gør brug af en slags spion-program, hvorved den kan skaffe private oplysninger.

“Hvis Bahamuts spoin-program er aktiveret, så kan den fjernstyres af Bahamut-operatører og kan filtrere forskellige følsomme data, såsom kontakter, SMS-beskeder, en liste over installerede apps og placering af enhed”, lyder det fra en teknisk ekspert.

Malwaren siges også at være i stand til at få adgang til oplysninger om internetforbindelse, IP-adresse eller SIM-serienummer. 

Det er endnu uklart, hvordan folk blev narret til at downloade Safe Chat-appen, før den blev fjernet.

Anbefalet til dig