Advarer iPhone-brugere: Vær opmærksom på denne notifikation

23/08/2023

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Når det først er sket, er der ingen vej tilbage.

Mest læste i dag

Hvis man er den stolte ejer af en iPhone, så skal man være opmærksom på en særlig notifikation, som kan have stor betydning for hele dit liv.

De fleste kender det.

Du hører musik på Spotify, YouTube eller Apple Music i dine hovedtelefoner i offentligheden. For at lukke alt andet ude, skruer du lidt ekstra op for lydstyrken.

Selvom det kan virke ganske harmløst, så kan det faktisk have fatale konsekvenser for din fremtidige hørelse, hvis du hører for høj lyd i dine hovedtelefoner.

Det skriver Lad Bible.

For at undgå at skulle bøvle med hørelsen i fremtiden, så har Apple gjort noget, der kommer alle danskerne til gode.

Apple har nemlig indbygget et advarsel til deres brugere, der advarer dem om, hvornår der er for høj lyd i ørerne, og når de kan tage varig skade.

Hvis du generelt har haft for høj lyd på i syv dage, får du advarselsnotifikationen, der vil blinke med gult på din skærm.

Også på Apples egen hjemmeside fremhæver de notifikationen, der kan redde din hørelse:

“Høretelefonmeddelelser fortæller dig, om din lydeksponering har været høj nok i en lang nok periode til at påvirke din hørelse - for eksempel over 80 decibel (dB) i i alt 40 timer inden for de sidste 7 dage.”

“Din iPhone, iPod touch eller Apple Watch kan nu advare dig, når du har overskredet 100 % af 7-dages eksponeringsgrænsen, mens du har hovedtelefoner på. Disse meddelelser vil give dig mere bevidsthed om dine lyttevaner for at hjælpe dig med at beskytte din hørelse.”

Hvis du nogensinde er en af ​​de heldige (eller uheldige), der bliver mødt med et gult banner, der popper op på din telefon, så er det et tydeligt tegn på, at du skal sænke lydstyrken.

Ifølge WHO er der omkring en milliard mennesker over hele kloden, der risikerer høretab grundet deres usunde vaner med høj lyd i ørerne.

Anbefalet til dig