Disse 3 former for apps sporer alle dine bevægelser: Slet dem med det samme

27/03/2024

Jesper Bengtson

Foto: Vasin Lee / Shutterstock.com
Den klare opfordring lyder, at du bør slette disse former for apps omgående, hvis du ikke ønsker at få sporet alle dine bevægelser.

Mest læste i dag

Antallet af apps, der er tilgængelige for både iOS- og Android-brugere, er steget markant i de seneste år.

Din smartphone er sikkert også ved at være fyldt godt op med apps, der har til formål at gøre dit liv enten lettere eller sjovere.

Der er dog ét problem. Mange af disse apps sporer aktivt din placering og følger alle dine bevægelser, selvom det hverken fremgår tydeligt eller er nødvendigt.

Sådan skriver Future Zone.

Er det på tide at rydde op i dine apps?

Mange apps, selv dem du måske ikke mistænker, indsamler og bruger dine placeringsdata.

Nogle gange tjener det et formål, som det for eksempel gør med navigationsapps, der hjælper dig med at finde vej, eller fitness-apps, der sporer dine løbeture.

Men det er værd at spørge sig selv, om alle disse apps har brug for den ubegrænsede adgang.

Disse 3 former for apps kan se alle dine bevægelser

Sundhedsapps

Som sådan er der ikke noget galt i, at dine fitnessapps kan se, hvor du bevæger dig henne af - det er jo trods alt det, de er beregnet til.

Det er dog værd at vide, at risikoen for, at dine data ender i de forkerte hænder er højere, hvis appen kommer fra en mindre kendt udbyder.

Sociale medier

På sociale medier som Facebook og Instagram er det muligt at se, hvor du befinder sig henne. Hver gang du poster et billede, kan det spores og deles. Dette er især risikabelt, hvis du er på ferie og ikke er hjemme.

Navigationsapps

Selvom det giver mening for disse apps at kende din placering for at give vejledning, er det problematisk, at flere af disse apps gemmer en historik over din placering og dine ruter.

Det kan nemlig udnyttes af annoncører eller andre, som har skumle hensigter.

Hvad kan du gøre?

Du kan overveje at slette de apps, du ikke bruger længere, eller dem, hvis behov for at kende til din placering virker tvivlsom.

Derudover bør du undersøge de apps, du vil beholde. Find ud af om du kan begrænse deres adgang til din placering gennem appens indstillinger eller din enheds privatlivsindstillinger.

Det kan gøre en stor forskel for din digitale sikkerhed og dit privatliv.

Anbefalet til dig