Google sletter din mail, kalender, fotos og videoer: Sådan undgår du det

19/05/2023

Nicolai O. Haugsted

Foto: Shutterstock
Din Gmail, Google Docs og mere ryger nu. Sådan sikrer du, at dine værdifulde programmer bliver.

Mest læste i dag

Sidder du inde med en eller flere konti, der er forbundet med Google? Så skal du være yderst opmærksom - dine profiler kan nemlig være på vej ud.

Det melder Google ud tirsdag morgen i en pressemeddelelse, skriver Ekstra Bladet.

Fra december i år vil Google gå i gang med den helt store oprydning blandt deres konti og filer - deriblandt borgernes Gmail-konti samt tilknyttede filer, så som Google Docs-dokumenter, online kalendere og billeder gemt i deres digitale systemer.

Googles vicedirektør for produktafdelingen, Ruth Kricheli, informerer i pressemeddelelsen om, at årsagen bag skyldes en generel oprydning blandt de milliarder af konti forbundet til deres systemer.

Helt specifikt er der tale om konti, der har været inaktive de seneste to år eller mere.

Hun understreger også i meddelelsen, at der kun er tale om privatkonti, der får nådestødet. Det betyder at beslutningen ikke får nogen indflydelse på konti tilknyttet organisationer, virksomheder eller skoler.

Termineringen vil finde sted ‘langsomt og forsigtigt’, hvor Google vil sende mails til de pågældende konti, og advare om en potentiel lukning af konti samt tilknyttede filer.

Google anbefaler derfor, at brugerne skal være aktive på deres konti mindst én gang hvert andet år, hvis man ikke ønsker at miste alle sine filer.

Kricheli informerer om, at man i første omgang ikke vil slette konto med YouTube-videoer tilknyttet, men at udrensningen sandsynligvis kan ske på længere sigt.

Anbefalet til dig